Jól beszólt Gyurcsánynak az összeborulás nagyasszonya

Jól beszólt Gyurcsánynak az összeborulás nagyasszonya

Gyurcsány Ferencnek többet kéne olvasnia a közös programot – üzente a Hír TV-n keresztül a DK elnökének Szabó Rebeka, a PM politikusa, aki szerint hamarosan országjárásra indul Mesterházy Attila. Az összeborulás közös törekvéseivel kapcsolatban azt kérte a nézőktől, olvassák el az interneten.

Lesz miniszterelnök-jelölti országjáró körút, ahol Mesterházy Attilát, az összeborulás listavezetőjét gyakrabban láthatjuk majd – ezt ígéri Szabó Rebeka, a Párbeszéd Magyarországért képviselőjelöltje. A Vecsés és környéke körzetben 2014-ben is rajthoz álló politikus a Hír TV Versus című vasárnapi műsorának vendégeként beszámolt arról is, hogy már megvan a szükséges számú ajánlás a választáson való induláshoz, ezt hétfőn adja le.

Hírdetés

Talán kevéssé ismert, ezen a területen nincsen alapszervezete a PM-nek, erre Szabó így válaszol: „szervezetünk nincsen, de tagjaink vannak”, arról azonban nem beszélt, ezek a tagok milyen szervezet tagjai. A facebookos lelkesedéssel mindenesetre nagyon elégedett. Szabó mindazonáltal nagyon fel van háborodva, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatoknál a helyi fenntartású intézmények dolgozói nemritkán félnek aláírásukkal támogatni a baloldali jelöltet. Arra a kérdésre, hogy kik számolnak be erről, így válaszolt: „a választópolgárok”.

A programjukat bemutatva Szabó így fogalmaz: „A mi programunk a társadalmi igazságosság programja, és egyfajta szolidaritást szeretnénk visszahozni a társadalomba. Egyébként ez a program fenn is van a honlapunkon, egy hosszú, részletes, nagyon konkrét intézkedéseket tartalmazó program.” Példaként említette az adórendszer tervezett átalakítását, mondván, az egykulcsos rendszer nagyon igazságtalan, szerinte az pont a kis keresetűektől vett el pénzt. Ismert, amikor a 2010 utáni kormányzat bevezette az Európában igen versenyképes, egykulcsos szja-t, Bajnai Gordon maga büszkélkedett azzal, hogy ez voltaképp az ő találmánya, és Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter is emellett kardoskodott, arról nem is beszélve, hogy Fodor Gábor, az összeborulás listájának negyedik helyezettje is az egyetlen kulcs pártján van. Szabó azért erre is reagált: az Összefogás jelöltjei a többségileg támogatott programelemeket fogják támogatni ezentúl.
Gyurcsányról, Gyurcsánynak

Gyurcsány Ferencnek, a lista 3. nevének talán akaratlanul adott egy maflást Szabó Rebeka, amikor a stúdióban azzal szembesült, Gyurcsány kivezetné a családi adókedvezményt: „Lehet, hogy Gyurcsány Ferencnek is kicsit többet kéne olvasnia a programot”. Gyurcsányról, illetve a vele kötött összefogásról egyébként szintén nem mindig nyilatkozott pozitívan Szabó Rebeka és csoportja, amiről most azt mondja a Gyurcsány–Bajnai-kormányok ellenzékeként létrejött LMP egykori harcosa: a politika stresszes műfaj, néha szükség van Unicumra, az Orbán-kormány leváltásához szükség volt a szövetségkötésre Gyurcsány Ferenccel is.

Hogy a zéró korrupció ügyét nem lőtte-e lábon a Simon-ügy, Szabó így felelt: „Nem, nem, egyáltalán nem!” Majd így folytatta: „Korrupciós ügyek vannak, gyanús ügyek vannak, visszaélések lehetnek. A fontos az, hogy ezeknek következménye legyen. Simon esetében volt következménye.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »