Jókora a felfordulás Budapesten – tájékozódjon, mielőtt elindul

Jókora a felfordulás Budapesten – tájékozódjon, mielőtt elindul

Részleges sávlezárás kell készülni Budapesten, a Kossuth Lajos utcában a hétvégén, közölte a BKK, miközben a Nemzeti vágta és egy hídmosás miatt egyébként is nehézkesnek ígérkezik a közlekedés a fővárosban.

Péntek estétől hétfő reggel 6 óráig irányonként csak egy sáv lesz járható a Kossuth Lajos utcában

a távhővezeték-építés befejező munkálatai miatt – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ péntek kora délután. A társaság közölte, a korlátozás idején a forgalomterhelés enyhítésére a megszokottnál kétszer hosszabb periódusidejű jelzőlámpaprogramok segítik az autós forgalmat. A felszíni átjutást választó gyalogosok emiatt hosszabb várakozásra kényszerülnek. Nekik érdemes a Ferenciek terén és az Astoria csomópontban lévő gyalogos aluljárókat használni, írta a BKK.

Hírdetés

Eközben a szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő

Nemzeti vágta miatt már péntek délutántól forgalomkorlátozás lépett életbe:

lezárták az Andrássy utat a Bajza utcától, a Hősök terét és több környező utcát, illetve a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között. A Hősök terén zajló esemény számos tömegközlekedési járat forgalmát érinti, szükség eseten pedig az M1-es metró Hősök tere megállóhelyét is lezárhatják a forgalom elől – közölte korábban a BKK.

Vasárnap reggel 6 óra 30 perctől 13 óráig a Rákóczi híd Pestre vezető, 14 óra 30 perctől 20 óráig a Budára vezető oldalát mossák, emiatt egy forgalmi sávot részlegesen lezárnak – közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »