“Jöjjön a tornaszobába kedves” – Megszólalt az MSZP-s lelkész, Donáth László egyik áldozata

Sokan és sokáig szenvedtek MSZP-s képviselő, evangélikus lelkész miatt abban a szeretetotthonban, ahol Donáth László most is dolgozik – erről beszélt az egyik zaklatásokat átélt nő a 888-nak. Donáth Anna Momentumos EP képviselő édesapjáról néhány napja derült ki, hogy éveken át zaklathatta szexuálisan kollégáit és az ügyben a rendőrség is nyomoz. Donáth persze tagad. Azt állítja, hogy politikai célú hadjárat indult ellene.

Az egyik áldozat viszont aprólékos részletességgel beszélt arról, mit kellett átélniük éveken át, miközben senki nem mert tenni semmit a férfi ellen félve annak kapcsolataitól.

Sokan és sokáig szenvedtünk tőle. Az idősek és a kövérek megúszták. Ahogy meghallottuk a hangját, amikor bejött az épületbe, már rohantunk. Volt, hogy a wc-be befutottunk elbújni, mert ha szembetalálkozott vele az ember, akkor mi volt? >>Jöjjön a tornaszobába, kedves!<< És akkor bevitt mindenkit, elkezdett beszélgetni persze, aztán mindig volt egy kis combfogdosás meg fenékpaskolás. És ez csak a mindennapos, alap volt. Akivel csak lehetett, azzal kikezdett. A folyosón, a lépcsőn elkapta az embereket – mesélte a nő a 888.hu-nak.

Az áldozat leírása alapján a munkahelyi zaklató soviniszta férfi mintapéldánya lehet Donát, aki karizmatikus egyéniségével azt is elhitette beosztottjaival, hogy hálásak lehetnek, amiért egyáltalán ott dolgozhatnak. Közben persze féltek a főnök kapcsolataitól és tűrtek, hallgattak.

És akkor ott megszeppenve, fiatal lányok főleg, csak ott álltunk és néztünk, hogy na most mit csináljunk. És csak ennyit tudtunk tenni, hogy menekültünk – folytatta a nő az elképesztő történetet.

Arról is beszélt, hogy a lelkész sok nőre van hatással kortól függetlenül, ez pedig a magabiztosságát is erősíti és “azt hiszi, hogyminden nőnél van esélye és bepróbálkozik.”

Hírdetés

Az állítólag mindennapos dolog volt, hogy amikor elment egy fiatal női kolléga mellett, rápaskolt a fenekére. De sok esetben továbbment, volt akinek a mellét, fenekét fogdosta.

Amikor odamegy az erős tekintélyével, hogy >>jöjjön kedvesem<>De senki nem utasított vissza!<< De hát az ember abban a szituációban nem mondhatja azt, hogy nem, mert olyan szinten megrémül! – idézi az áldozatot a 888.hu.

Donát egyik fontos eszköze a nő szerint az, hogy gyengíteni próbálja kiszemelt áldozata önbizalmát. Megjegyzéseket tesz a külsejére, hogy hízott, karikás a szeme.

Állítólag a lelkileg amúgy is labilisabb, gyengébb nőkre utazik, akik a bevált módszertől megadják magukat.

Az áldozat szerint Donáth László felesége, sőt az egyház is tud a zaklatásokról, de beletörődtek és nem tesznek ellene. Főként a huszonéves, fiatal kollégák voltak veszélyben a főnök úr szenvedélye miatt, mindvégig a munkaidő alatt.

Úgy fogalmazott, olyan volt az egész, mint “amikor megjött a vár ura régen a középkorban, rohantak el a szűzlányok”. Ő hiába nem dolgozik már egy ideje a szeretetotthonban, a mai napig retteg, ha csak eszébe jut volt főnöke.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »