Jöhet a májusi hó: a riasztást is kiadták

Vasárnap hajnalban és reggel, illetve este hó is eshet Magyarországon. Hollandiába már szombaton megérkezett a havazás. Vasárnap az egyre nagyobb területen északnyugatira, északira forduló szelet a Dunántúl északnyugati, nyugati tájain gyakran viharos (ált. 60-80 km/h, néhol >80 km/h) széllökések kísérik.

Éjfélig főként a Dunántúl középső és délnyugati részén általában 15-25 mm eső várható, de lokálisan 35 mm-nél is több hullhat.

Vasárnap hajnalban, reggel kis eséllyel az Alpokalja csúcsain már lehet időszakos halmazállapot-váltás. Estétől, késő estétől a Nyugat-Dunántúlon, kiemelten az Alpokalja magasabban fekvő részein, továbbá a Bakony tetején időszakosan átválthat a halmazállapot havas esőre, a csúcsokon hóra is – írja figyelmeztetésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hírdetés

Vasárnap estig túlnyomóan borult idő várható.

Országszerte ismétlődő esőre, záporra kell számítani, többfelé jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. A Dunántúlon sokfelé viharos lesz az északi, északnyugati, másutt megélénkül, helyenként megerősödik az északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 5 és 10, másutt 10 és 17 fok között várható, délkeleten lesz a melegebb.

Késő estére 4 és 11 fok közé hűl le a levegő


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »