Johannis: nem konzultálok olyan párttal, amely így szerez többséget

A politikai vándorlás „mérgező jelenség” és nem fog olyan pártokkal konzultálni, amelyek ezzel a módszerrel tesznek szert parlamenti többségre – nyilatkozta Klaus Johannis pénteken.

„A politikai vándorlás valószínűleg a rendszerváltás utáni időszak legártalmasabb jelensége. Azért mondom ezt, mert a jelenlegi parlament, amely mandátumának végéhez érkezett, egyáltalán nem hasonlít arra a parlamentre, amelyet négy éve választottak. Ilyesmi pedig egy felnőtt demokráciában megengedhetetlen” — nyilatkozta az államfő a Cotroceni-palotában.

Hírdetés

Johannis véleménye szerint a pártok közötti migráció visszaszorulása annak a jele lesz, hogy az ország fejlődik. Majd hozzátette, több politikai pártot fog meghívni a konzultációkra, nem csak azt az egyet, amely ily módon megszerezheti a parlamenti többséget.

„Az a felállás marad, amelyet ma hirdettem ki, mert én itt arról a parlamentről beszélek, amely a választások eredményei alapján jött létre. Az, hogy majd egyesek átvándorolnak, az az ők felelősségük és nem az enyém, és nem tartozik már a pártokkal való konzultációkhoz” — mondta az államelnök.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e szó más kormányról, mint PSD-ALDE, Johannis azt válaszolta: „Ezt majd elmondom a megfelelő pillanatban, amikor eldöntöm, kit nevezek ki miniszterelnöknek”. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »