Johannis: nem akarunk országos lezárást, a fõvárosban sem lenne megoldás

Klaus Johannis szerdán tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta: nem ért egyet az egészségügyi miniszterrel, aki Bukarest vesztegzár alá vonását kéri. Ettől függetlenül szükséges lesz egyes járványügyi intézkedések szigorítása – mondta az államfő.

Hírdetés

A főváros helyzete igen bonyolult. Úgy gondolom, hogy további korlátozások bevezetésére lesz szükség, és bízom abban, hogy a fővárosi bizottság bölcsen dönt majd a következő lépésekről. Minden bizonnyal szigorításokra lesz szükség azokon a helyeken, ahol általában nagyobb tömegek gyűlnek össze, különösen hétvégén, de nem hinném, hogy a koronavírus-járvány mostani szakaszában a vesztegzár hozna megoldást. Ezért nagyon fontos megértenünk, hogy egyes intézkedések bevezetése nem egyenlő a teljes karantén elrendelésével – hangsúlyozta Johannis.

„Sem nekem, sem a kormánynak nem célja, hogy az egész országra kiterjedő karantént vezessünk be” – hangoztatta az elnök.

„Ez a harmadik hullám nem fog magától elcsendesedni, ezért nagyon fontos, hogy tiszteletben tartsuk az eddig is ismert intézkedéseket és regisztráljuk magunkat az oltásra” – mondta el a sajtótájékoztatón az államfő. (Digi24)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »