Johannis megszólalt magyarul, és boldog húsvéti ünnepet kívánt

Johannis megszólalt magyarul, és boldog húsvéti ünnepet kívánt

A nagyszebeni Szentháromság-plébániatemplomban vett részt vasárnap reggel Klaus Johannis államfő és felesége, Carmen a húsvéti szentmisén. Az elnök magyarul is üzent a híveknek.
„Krisztus feltámadott!, Frohe Ostern!, Boldog húsvéti ünnepeket! kívánok azoknak a keresztényeknek, akik ma ünneplik az Úr feltámadását. Azoknak pedig, akik a virágvasárnapot ünnepelik ma, boldog ünnepet, szép virágvasárnapot kívánok” – mondta Johannis három nyelven újságíróknak, mielőtt belépett a templomba.

Hírdetés

Klaus Iohannis Nagyszebenben tölti a húsvéti ünnepeket, akárcsak az előző évben. Az Agerpres hírügynökség megjegyzi, hogy az államfő evangélikus vallású, felesége görögkatolikus. 2014-ben Johannis úgy nyilatkozott, hogy alapvetően az ökumenizmus híve. Az államfő először 2015-ben vett részt egy ortodox istentiszteleten, a nagyszebeni ortodox székesegyházban.

Az államfő egyébként elődjével, Traian Băsescuval, valamint számos más román közjogi méltósággal ellentétben 2014-es hivatalba lépése óta soha nem köszöntötte a magyarokat egyik legfontosabb nemzeti ünnepükön, március 15-én.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »