Jogvédők tiltakoztak Ásotthalmon

Jogvédők tiltakoztak Ásotthalmon

Két tucat jogvédő tiltakozott a melegek jogainak korlátozása ellen Ásotthalmon. A demonstrációt néhány ellentüntető bekiabálással zavarta meg, de az indulatok nem csaptak át tettlegességbe. Az önkormányzati rendeletet nem vonják vissza.

Ásotthalom képviselő-testülete a közelmúltban rendeletben tiltotta meg, hogy közterületen bárki a homoszexualitást népszerűsítse. A községben a Jobbik egyik alelnöke, Toroczkai László a polgármester.

„Azért mert van egy szélsőjobbos vezetése, én azt gondolom. Az ásotthalmi emberek nem ilyenek, nem gondolom azt, hogy az ásotthalmi emberekről úgy általánosságban kellene beszélni. Igazából nekünk csak a Toroczkai vezetéssel van problémánk. Nem az ásotthalmi emberekkel” – Szabó Richárd Szegedről.

Hírdetés

A csendes demonstrációt időnként egy kisbuszban ülő társaság zavarta meg.

„A rendeletet képviselő-testület hozta, amelynek tagjait az ásotthalmiak választották meg – mondta a polgármester” – mondta a polgármester.

„Ez a település ugyanolyan település, mint Magyarország, vagy Európa Unió bármelyik másik települése. És Magyarországot és az Európai Uniót fenyegeti a migráció, tömeges migráció, fenyegeti az iszlamizáció és fenyegeti az a fajta agresszív, szélsőséges vad liberális ámokfutás, aminek most egy ilyen kísérletét láttuk itt Ásotthalmon, ami azt gondolom, hogy kudarcba fulladt azzal, hogy egy ingyenes autóbusszal összesen 15-16 ember tudtak ideszállítani” – vélekedett Toroczkai László.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal vizsgálja, hogy az ásotthalmi rendelet sérti-e az alaptörvényt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »