Jogszerűen intézkedő rendőrt fojtogatott

Jogszerűen intézkedő rendőrt fojtogatott

Jogszerűen intézkedő rendőrt fojtogatott

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat büntetőeljárást a Hajdú-Bihar megyei községben lakó büntetett előéletű férfi ellen.

Hírdetés

A megalapozott gyanú szerint a családjával szemben ittas állapotban, erőszakosan viselkedő férfi lakásánál állampolgári bejelentésre 2020. június 11-én, 13 óra 45 perckor megjelenő körzeti megbízott rendőrrel szemben az elkövető támadóan lépett fel, trágár kifejezésekkel sértegette, tettlegességgel fenyegette, majd neki is támadt a rendőrnek, meglökte, a testi kényszert alkalmazó egyenruhást dulakodásra kényszerítve, annak nyakát karkulccsal, fojtó fogással szorítani kezdte. A szorítást a rendőr a bejelentő segítségével elhárította, ennek során a gyanúsított a rendőr segítőjét nagy erővel megrúgta.

A rendőr és segítője a cselekmény következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek, sérülésük miatt kérték az elkövető felelősségre vonását.

A gyanúsított tagadta a cselekmény elkövetését. A regionális nyomozó ügyészség az őrizetét elrendelte és a a letartóztatására tett indítványt a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírájához.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »