Jogszerűen dobták ki az MTVA-ból az ellenzéki képviselőket, sőt ellenük indul eljárás

A Központi Nyomozó Főügyészség több mint egy hónap után döntött a december 16-án és december 17-én a közmédia székházában történt atrocitásokról.

Az ügyészség a közleményben azzal érvel, hogy az országgyűlési képviselők az MTVA székházában nem hivatalos személyként jártak el. Szerintük ugyanis hivatalos eljárást nem folytattak, hanem kezdetektől fogva az volt a céljuk, hogy a tüntetéshez kapcsolódva, politikai követelések beolvasásával a műsorrendet megzavarva az élő műsorokat megszakítsák.

A rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak. A felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt.

Hírdetés

Az ügyészség ezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak bűncselekménye és más bűncselekmény miatt érkezett feljelentést elutasította.

Ezzel szemben az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének kísérlete és más bűncselekmények gyanúja állapítható meg, ezért ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltek el.

(444)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »