Jogerősen 28 évi börtönbüntetésre ítélték a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerekeket bántalmazó volt nevelőjét

Jogerősen 28 évi börtönbüntetésre ítélték a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyerekeket bántalmazó volt nevelőjét

Jogerősen 28 évi letöltendő börtönbüntetésre ítélték a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt nevelőjét, akit a gondjaira bízott gyermekek szexuális és fizikai bántalmazásában talált bűnösnek a marosvásárhelyi táblabíróság – közölte szombaton a Maszol.ro kolozsvári hírportál, a gyermekmentő hálózatot alapító és vezető Böjte Csaba ferences szerzetes Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

K.Sz.-t 36 bűncselekmény elkövetése miatt állította bíróság elé az ügyészség. A vádirat szerint 2007 és 2017 között a tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központ, majd a Kászonaltíz községhez tartozó kászonimpéri Szent Katalin Otthon nevelőjeként a rábízott fiúgyermekek közül kettőt megerőszakolt, tizenegyet szexuálisan bántalmazott, tízet megrontott, tizenhármat fizikailag bántalmazott, egynek pedig veszélyeztette a testi épségét. Több esetben azonos áldozatról van szó, a sértettek száma összesen tizenöt, mindegyikük kiskorú (a legkisebb 8 évesnél kisebb, a legnagyobb 16 éves) volt az elszenvedett szexuális, illetve fizikai abúzusok idején.

Hírdetés

A hajdani nevelőt első fokon 30 évi börtönbüntetésre ítélték még tavaly júliusban. A táblabíróság jogerős döntésben a kétrendbeli nemi erőszakból csupán egy elkövetését találta bizonyítottnak, amelyért a nemi erőszak esetében kiszabható legnagyobb, 10 évi börtönbüntetést szabta ki, majd ehhez a többi bűncselekmény elkövetéséért kiróható, összesen 54 évi börtönbüntetés egyharmadát hozzáadva állapította meg a 28 évi halmazati börtönbüntetést.

A végleges bírósági döntést hírül adva Böjte Csaba arra kérte híveit: imádkozzanak a gyermekek testi és lelki épségéért.

Tavaly júliusban, amikor az elsőfokú ítélet kapcsán először kapott sajtónyilvánosságot a Szent Ferenc Alapítványt megrázó gyermekbántalmazási ügy, nyugalmuk és méltóságuk megőrzésére, munkájuk lelkiismeretes folytatására bátorította munkatársait a ferences szerzetes. Felidézte: hat évvel korábban a gyermekek panaszai alapján maga tett feljelentést a volt nevelő ellen, viszont kiemelte, hogy számos átvilágítás és a hosszas nyomozás eredményeképp kizárólag K.Sz bűnösségét állapították meg a hatóságok, sem őt, sem mást nem marasztalt el a bíróság.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »