Joe Biden tévedésből Vlagyimir Putyinnak nevezte Volodimir Zelenszkijt (VIDEÓ)

Joe Biden tévedésből Vlagyimir Putyinnak nevezte Volodimir Zelenszkijt (VIDEÓ)

Joe Biden tévedésből Vlagyimir Putyinnak nevezte Volodimir Zelenszkijt (VIDEÓ) Mészáros Richárd2024. 07. 12., p – 11:10

Kamala Harris amerikai alelnökre Donald Trumpként hivatkozott.

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön, a washingtoni NATO-csúcstalálkozón tévesen Vlagyimir Putyinnak nevezte Ukrajna elnökét, Volodimir Zelenszkijt, majd Kamala Harris amerikai alelnökre Donald Trumpként hivatkozott.

„Most pedig szeretném átadni a szót Ukrajna elnökének, aki legalább olyan bátor, mint amilyen elszánt. Hölgyeim és uraim, Putyin elnök úr” 

– mondta Biden a NATO-csúcstalálkozón, miközben a mellette álló Zelenszkijt mutatta be.

Ezután korrigálta önmagát, és arra hivatkozott hogy túlságosan is az orosz elnök legyőzésére koncentrál.

Hírdetés

„Zelenszkij elnök úr meg fogja verni Putyin elnököt. Én túlságosan is Putyin legyőzésére koncentrálok” – mondta az amerikai elnök.

Biden sajtótájékoztatóján további személyeket is összekevert: alelnökére, Kamala Harrisre Trumpként hivatkozott. Minden bizonnyal Donald Trump volt amerikai elnök lesz a republikánusok elnökjelöltje az őszi elnökválasztáson, ahol a jelenlegi állás szerint a demokraták képviseletében Biden indul.

„Nézzék, nem választottam volna Trumpot alelnöknek, ha nem lenne alkalmas a feladatra” 

– mondta Biden.

A politikus nem sokkal később még az amerikai hadsereg főparancsnokának titulusát is összekeverte a saját kabinetjében használt egyik ranggal.

Joe Biden elnökjelöltségtől való visszalépését az elmúlt két hétben, a június végén tartott televíziós elnökjelölti vitán mutatott szereplése nyomán sürgette több demokrata párti politikus, és közéleti személyiség, valamint befolyásos médiumok is visszalépésre szólították fel. Kedden, a New York Times napilapban közölt írásában George Clooney filmszínész érvelt amellett, hogy Joe Bidennek vissza kellene adnia a demokrata elnökjelöltséget, és át kellene engednie másnak ezt a szerepet.

A NATO-csúcstalálkozó lezárását követően Biden azonban megerősítette, hogy továbbra is kitart az elnökjelöltség mellett. A demokrata elnök a legalkalmasabb személynek nevezte magát arra, hogy elinduljon az elnökválasztáson. Azzal érvelt, hogy egyszer már sikerült legyőznie Donald Trumpot a választáson, és szerinte ezt újra meg fogja tenni. Arról is beszélt, hogy még nem fejezte be azt a munkát, amit elkezdett.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »