Joe Biden szerint eddig kétszázmillióan haltak meg a koronavírus miatt

A demokrata elnökjelöltnek ismét meggyűlt a baja a számokkal.

Joe Biden vasárnap délután, Philadelphiában beszélt a Ruth Bader Ginsburg, legfelsőbb bíró halála miatt kialakult helyzetről, és világossá tette: nem támogatja, hogy a választás előtt új bíróról döntsön a szenátus. A beszédében szinte csak mellékesen jegyezte meg, hogy Donald Trump újraválasztása milyen csapásokat hozhat majd az Egyesült Államokra.

Joe Biden elmondta: ha továbbra is Trump marad az elnök, akkor az egészségügy rendszeréből számos amerikai kieshet, például olyan, a koronavírus szempontjából is kockázati tényezőnek számító alapbetegségekkel, mint az asztma, a cukorbetegség vagy a rák.

Hírdetés

A delaware-i szenátor úgy fogalmazott: a koronavírus miatt nagyjából kétszázmillióan halnak meg addigra, mire befejezem ezt a beszédet.

A mai napig világszerte közel 31 millió esetet regisztráltak, míg a halálos áldozatok száma közelíti az egymilliót. Az Egyesült Államokban 6,8 millióan kapták el a koronavírust, és csaknem kétszázezren haltak meg eddig.

Biden a beszédében mindehhez hozzátette: a koronavírus nyomán kialakuló komplikációk, mint a tüdő- vagy szívbetegség is kieshetnek az egészségbiztosítási kategóriákból, és ez már eddig hatmillió megbetegedett embert érinthet.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »