Joe Biden: becsatlakozik Amerika Izrael háborújába

Joe Biden: becsatlakozik Amerika Izrael háborújába

2024. 10. 14.

Az Egyesült Államok rakétaelhárító rendszert telepít Izraelbe. Az USA közölte, hogy egy nagy hatékonyságú rakétaelhárító rendszert és egy amerikai katonai személyzetet telepít Izraelbe, hogy segítsen megerősíteni az ország légvédelmét olyan rakétatámadások után, mint amit Irán hajtott végre még október elején – számol be a BBC-re hivatkozva a Mandiner.

A Pentagon közleménye szerint Joe Biden elnök elrendelte, hogy a Thaad (Terminal High-Altitude Area Defense) üteget és legénységét küldjék „Izrael védelmére”.

Irán október 1-jén közel 200 ballisztikus rakétát indított Izrael felé. Az izraeli hadsereg szerint a legtöbbet sikerült elfogni, de több rakéta becsapódott Izrael középső és déli részén.

Hírdetés

Izrael egyelőre nem közölte, hogyan fog válaszolni a támadásra, de Yoav Gallant védelmi miniszter szerint „halálos, precíz és mindenekelőtt meglepő” lesz,

Irán viszont azt mondta, hogy nem hagyja válasz nélkül Izrael egyetlen támadását sem.

A Pentagon szerint a Thaad telepítése „aláhúzza az Egyesült Államok vasszigorú elkötelezettségét Izrael védelme és az Izraelben élő amerikaiak védelme mellett az Irán által elkövetett további ballisztikus rakétatámadásokkal szemben”.

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »