Joe Biden aláírta az amerikai kormányzat ideiglenes finanszírozásának meghosszabbításáról szóló törvényt

Joe Biden aláírta az amerikai kormányzat ideiglenes finanszírozásának meghosszabbításáról szóló törvényt

Joe Biden aláírta az amerikai kormányzat ideiglenes finanszírozásának meghosszabbításáról szóló törvényt Mészáros Richárd2024. 03. 02., szo – 09:52

Joe Biden amerikai elnök pénteken aláírta azt a rövid távú kiadási intézkedésről szóló törvényt, amely meghosszabbítja a kormányzati munka ideiglenes finanszírozását, elhárítva ezzel a leállás veszélyét.

Az intézkedés több időt biztosít a törvényhozóknak a kiadási intézkedések kidolgozására és elfogadására annak érdekében, hogy a szövetségi kormány továbbra is működőképes maradjon a jelenlegi, szeptember végén záródó pénzügyi évben.

Hírdetés

A szenátus és a képviselőház csütörtökön már rábólintott a törvényjavaslatra.

Az elnök által pénteken aláírt törvény értelmében március 8-ig marad a mezőgazdasági, a közlekedési, a lakásügyi és városfejlesztési, a veteránügyi, az energiaügyi, az igazságügyi, a kereskedelmi és még néhány más minisztérium finanszírozása.

A törvényhozóknak március 22-ig kell dönteniük a Pentagon, a tengerentúli műveletek, valamint például a munkaügyi, az egészségügyi és a belbiztonsági minisztérium finanszírozásáról.

Joe Biden előzőleg januárban írt alá egy törvényt, amely március 1-jéig, illetve 8-áig meghosszabbítja a közigazgatás ideiglenes finanszírozását, hogy elkerüljék a leállást.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »