Joe Biden a Fehér Házban fogadta Szuga Josihide japán miniszterelnököt

Joe Biden a Fehér Házban fogadta Szuga Josihide japán miniszterelnököt

Washington és Tokió Észak-Korea, a Dél-kínai-tenger és a Kelet-kínai-tenger kérdésében is elkötelezték magukat az együttműködés mellett – mondta pénteken Joe Biden amerikai elnök a Fehér Ház rózsakertjében azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szuga Josihide japán miniszterelnökkel közösen tartott.

Hírdetés

Szuga és Biden – yahoo

„Ma Szuga miniszterelnök és én megerősítettük az amerikai-japán szövetség és közös biztonságunk iránti határozott támogatásunkat” – fogalmazott Biden.
   
Az amerikai elnök arról is beszélt, hogy az Egyesült Államok és Japán közös beruházásokat tervez olyan területeken, mint az 5G technológia, a mesterséges intelligencia vagy a genomika. „Japán és az Egyesült Államok egyaránt befektet az innovációba és a jövőbe. Olyan technológiákba kell befektetnünk, amelyek fenntartják és kiélezik versenyelőnyünket” – fogalmazott Biden.
   
A japán kormányfő az első külföldi vezető, akit hivatalos látogatáson fogadott az amerikai elnök, mióta hivatalba lépett. Szakértők szerint ez a lépés is azt mutatja, hogy Washington központi szerepet szán Japánnak abban a törekvésében, hogy csökkentse Kína egyre növekvő befolyását.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »