Jobbra át: Ciprasz meghátrálása az egekbe röpítette az Arany Hajnal népszerűségét

Jobbra át: Ciprasz meghátrálása az egekbe röpítette az Arany Hajnal népszerűségét

A görögök közel 25 százaléka a "szélsőjobboldali" Arany Hajnalra szavazna, ha most lennének a választások Görögországban – derült ki egy nem reprezentatív felmérésből, amit a hétfői megállapodás után készítettek. Az Arany Hajnal támogatottsága az utóbbi hetekben 5-6 százalékon állt.

A harmadik görög mentőcsomagról szóló hétfő reggeli megállapodás után napvilágot látott az első felmérés a pártok támogatottságáról.

A newsbomb.gr nem reprezentatív online kutatása szerint még mindig a kormányzó Sziriza a legnépszerűbb (ami valószínűleg csak addig lesz így, amíg életbe nem lépnek a megszorító intézkedések – a szerk.), de az Arany Hajnal közel 25 százalékot ért el. A radikális alakulat az utóbbi hetek országos méréseiben mindössze 5-6 százalék körül állt.

Hírdetés

Harmadik helyre a Centrista Unió futott be több mint 11 százalékos támogatottsággal. A még kormánypárti Független Görögök több mint 5 százalékot kaptak. Rajtuk kívül a felmérés szerint csupán a kommunista párt jutna be a parlamentbe 3,1 százalékos támogatottsággal.

Az online szavazáson több mint 33 ezren voksoltak.

(Origó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »