Jobbikra szavaz az SZDSZ csillaga

Jobbikra szavaz az SZDSZ csillaga

A volt SZDSZ-es politikus interjújában arról beszélt, az ellenzéknek a kis pártokat is beépítve nemzeti szövetséget alkotva kellene készülnie egy bűnszövetkezet, a Fidesz leváltására, megkérdőjelezve a kormánypárt legitimitását. Csak a rezsimváltás ígéretével győzheti le a Fideszt az ellenzék. Azt a Fideszt, amely már kiépült autokráciát hozott létre.

Interjút adott Magyar Bálint, egykori SZDSZ-es oktatási miniszter, szociológus, jelenleg a CEU Democracy Institute-jának tudományos munkatársa a CEA Magazine-nak. Magyarországon a 2022-es kormányváltásra az esélyek nem túl jók, mondja Magyar, az orosz hatalomváltó esélyeknél persze még jobbak, mert az EU-ban vagyunk, ami jelent még némi védelmet. Oroszországhoz képest nálunk annyi a különbség, hogy EU-tagként nem tudja a hatalom a fizikai fenyegetést olyan mértékben bevetni, ahogy a Putyin-rezsim teszi.

Ezért kell, hogy a propaganda olyan erővel dübörögjön Magyarországon, hogy úgymond „meggyőzze” az embereket, mondja Magyar.

Az ellenzéki összefogás, hogy egy kormánypárti jelölttel szemben csak egy ellenzéki álljon szemben 2022-ben, szükséges, de nem elégséges feltétele a hatalomváltásnak Magyar szerint. Mert az ellenzéki pártok két megközelítés közt ingáznak: vagy teljes rezsimváltás legyen, ez a rendszerkritikus szemlélet, vagy csak kormányváltás.

A kormányt csak egy rendszerkritikus gondolatrendszer talaján állva lehet leváltani, jelenti ki a volt oktatásügyi miniszter.

Hírdetés

Nem elég minél jobb választási eredményre törekedni, hanem teljes ellenzéki szövetség kell a jobb- és baloldali pártok teljes összefogásával, a kis pártokéval is, mint Pálinkás József Új Világ Néppártja, vagy Márki-Zay Péter Modern Magyarországért Mozgalma.

Így kijelenthetnék, hogy „ők képviselik a nemzetet egy bűnszervezet ellenében”.

Ez pedig fontos lenne egy teljes rezsimváltás legitimitásához. Miközben a Fidesz 2002 óta megkérdőjelezi az ellenzéki legitimitását, az ellenzék ezt jóval kevésbé teszi meg. Ha nem jelentik ki, hogy az orbáni rendszer csak egy bűnszövetkezet, ami ellen meg kell vívni a szabadságharcot, akkor nehezen fognak tudni győzni.

És igen, a volt liberális politikus Magyar Bálint azt mondja, ha egy jobbikos jelölt lesz az ő körzetében az ellenzéki jelölt, akkor rá fog szavazni.(…)

Magyar Bálint a Jobbikra is szavazna, hogy véget érjen az Orbán-rendszer


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »