Jobbikos költségvetési csalás Dúró kerületében + hangfelvétel

Hangfelvétel a kampánypénz lenyúlásáról. Egy tevékenységet nem végző egyesület fedőnevén kapott tágas irodát a párt Ferencvárosban, mélyen piaci ár alatt, megkárosítva az adófizetőket. Az ügyből feljelentés lesz.

A cím a Haller utcai Zöld Válasz iroda, amely kezdettől ténylegesen Jobbik iroda

Hangfelvétel Kohán Ádám kerületi elnökről, aki javasolja a kampánypénz visszacsorgatását számlázással. Évek óta így megy ez mindenütt, miért ne jutalmazná a hozzá hasonult Jobbikot a Fidesz.

A IX: kerületi alapszervezet szétverése, a radikálisok kirúgása után más kerületekből importált bármire kész zsoldosokat és képviselőjelöltet a Jobbik. Ferencvárosban a karrierjét kivételes képességeinek és civil munkatapasztalatának köszönhető Dúró Dóra indul. Ő és Hegedűsné (V. ker) a Haller utca 48 alatti Zöld Válasz egyesület irodájában tartott lakossági fórumot (amely még számos jobbikos rendezvény rendszeres helyszíne évek óta).

A plakáton azonban még a ZV nevét sem tüntették fel. Nem csoda, mert a kerületben semmilyen érdemi tevékenységet (még szemétszedéseket sem végző) Zöld Válasz valójában a Jobbik helyi fedőszervezete. Az irodában a Zöld Válasz helyett a Jobbik működik ténylegesen már két éve.

Azért volt rá szükség, mert az elszámoltatást hirdető álnemzeti pártnak nem akaródzott piaci áron irodát bérelni, illetve mert a választóitól több milliárdot kapóJobbik vezetés nem hajlandó a kerületi alapszervezeteknek normális költségvetést biztosítani.

Hírdetés

A Zöld Válasz egyesület a piaci ár negyedéért kaphatott tágas ingatlant a fideszes önkormányzattól 10 évre, mert, mint elvben civil szervezet, cserében környezetvédelmi tevékenységet végez, vagyis kellett volna végeznie. Közhasznúságukat a Jobbikkal boltoló fideszes többség állapította meg.

A Zöld Válasz (tagsága döntően jobbikos) azonban az elmúlt két évben vállalt kötelezettségeit nem csak hogy nem teljesítette, de az irodát a Jobbiknak passzolta át illegálisan. Pártnak ugyanis ilyen kedvezményes irodabérlés nem jár, de ha járna sem adhatná át a bérlő sutyiban egy másiknak a bérleményét.

A költségvetési csalás tényállását megvalósító bűncselekmény ügyében ferencvárosi civilek megteszik a feljelentést. Alább a fideszes önkormányzat nyilvános előterjesztése.

Bácskai – magyarhajnal.com


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »