Jobbikos hazugság a Becsület napjáról

„A Trianon-megemlékezések állami szintre emelése után újjabb missziókat vállalt a Jobbik, úgy mint a pozsonyi csata vagy a Rongyos Gárda megítélésének helyreállítását. Ezek közé tartozik a Kitörés méltó emlékének kialakítása is. (…) Sajnos egyelőre 1945 óta nem lehetett emlékezni erre a hősi helytállásra. (…)”

A fenti sorok nem mellélövések, szó szerint így nyilatkozott Novák Előd, a Jobbik alelnöke. Tehát, szerinte 1945 óta csak a Jobbik szervezett megemlékezést a Becsület napjára. Ha már név szerint említjük a rendezvényt, egyből rámutathatunk a megemlékezés eredetére: e nevet és a szervezett megemlékezés létét a hungaristák hozták létre a 90-es években. Azóta minden évben összegyűlünk Budapest valamely pontján, hogy méltóképp emlékezzünk elődeink hősies küzdelmére. Novák Előd kijelentése egy hatalmas hazugság!

Persze politikai marketing szempontjából érthető, hogy monopolizálni akarják, de csak óvatosan! Legelőször becsületesség kell a méltó megemlékezéshez, Novák gyáva megfutamodása (amit az elmúlt napokban rendezett székesfehérvári megemlékezésen hajtott végre) pedig nem egy ilyen erény. Aki lemondja a Kitörés szellemiségéhez hű közösség rendezvényén való részvételt, az inkább csendesen vonuljon le a színpadról, legalábbis ha ilyen eszményi eseményt akar kisajátítani pártja részére.

Hírdetés

A Nemzeti1TV adása, melyben Novák Előd a fentebb idézett sorokat kijelentette:

Emellett várunk minden nemzettestvérünket a szombati megemlékezésre, ahol hűen elődeink szellemiségéhez, méltóképpen emlékezünk!


Forrás:kitartas.net
Tovább a cikkre »