Jobbikos cigány származású vezetőhöz költözik a párt mezőtúri győztese

A Jobbik jelöltje, Kötél János nyerte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr 1. számú egyéni választókerületében vasárnap megtartott időközi önkormányzati választást, így ő lett a városi képviselő-testület 11. tagja. A balliberális média nagy része a napokban Kötél korábbi cigányokkal kapcsolatos Facebook bejegyzéseivel próbálta manipulálni a választások eredményeit. A Jobbik szerint is vállalhatatlanok Kötél János korábbi kijelentései, ezért Vona Gábor felszólítására a párt cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez költöztetik három napra.

Hírdetés

„A mezőtúri megismételt választáson fideszes ellenfelét hatalmas fölénnyel győzte le Kötél János jobbikos képviselőjelölt. A választási siker ellenére az újdonsült képviselő évekkel ezelőtti Facebook-bejegyzéseivel a Jobbik semmilyen formában nem vállal közösséget és azokat a leghatározottabban elítéli. Még akkor is, ha azok abban az időben születtek, amikor Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon meglehetősen feszült légkör uralkodott, s neki mint a helyszíneken jelenlévő polgárőrnek érzelmileg felfokozott, zaklatott időszaka volt. A következmények alól ez sem menti fel.

Vállalhatatlan kijelentései miatt és a Jobbik valódi programjával való azonosulása érdekében Kötél Jánost a párt elnökeként arra köteleztem, hogy három napra költözzön a Jobbik cigány származású hajdúszoboszlói elnökéhez, Jónás Kálmánhoz.

Mindenkivel fontos tudatosítani, hogy a Jobbik nem a cigányság, hanem a tisztességtelen emberek ellen küzd, legyenek azok akár cigányok, akár magyarok. A pártnak egyetlen egy olyan törvényjavaslata sincs, nem volt és nem is lesz, amely magyar állampolgárok között különbséget tenne. Bízom benne, hogy egy olyan tisztességes cigány tagtársunk és helyi vezetőnk mellett, mint Jónás Kálmán, ezt Kötél János is megérti, és a jövőben ennek megfelelően látja majd el azt a közfeladatot, amellyel a mezőtúri lakosok megbízták.

A mezőtúri képviselő a felszólításnak eleget is tesz, amint munkahelyén meg tudja oldani az ahhoz szükséges szabadságot.”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »