Jobbik: Vona Gábor „óvó tekintetét otthagyja a közösségen”

Nagy segítségünkre van- mondta Vona Gáborral kapcsolatban Z. Kárpát Dániel. A Jobbik politikusa szerint a lemondott pártelnök segít az őutána következő Jobbik-jövő megtervezésében. „Óvó tekintetét otthagyja a közösségen”- fogalmazott a vállalkozásfejlesztési bizottság leendő elnöke.

Z. Kárpát Dániel beszélt arról is, hogy hiába a Jobbik számára sikeresnek mondható választási szereplés, egyértelmű újratervezésre van szükségük. A tisztújítás előtt nem volt hajlandó elárulni semmit az ezzel kapcsolatos kérdésekre, így arra sem válaszolt, amikor Rónai Egon azt firtatta, a korábban beharangozott társelnöki rendszerből hogy lett most egy olyan verzió, hogy Sneider Tamás lehetne az elnök és Gyöngyösi Márton az elnökhelyettes, aki segítheti az elnök munkáját. Z. Kárpát annyit mondott, hogy sok diskurzus zajlott a párton belül és finomodott az az elképzelés, amiről korábban szó volt.

„A Jobbiknak vissza kell térni az utcára”- jelentette ki a politikus, azzal kapcsolatban, mi várható a párttól a közeljövőben. Úgy véli, az „Orbán-rendszer ellen kizárólag parlamenti eszközökkel nem lehet küzdeni”. Ennek ellenére a jobbikos politikusok fel fogják venni a mandátumokat. Hozzátette: ha egyik ellenzéki párt se venné fel azokat, szerinte a Fidesz-KDNP a markában röhögne és bebetonozódna a kormánypártok kétharmada.

Hírdetés

Z. Kárpát Dániel beszélt a jövő hétre tervezett ellenzéki akciókról is, mint mondta, ők biztosak abban, hogy ha lesz kordon, azt elbontják, és vállalni fogják ennek minden következményét. Úgy véli, ez szükséges mozzanat ahhoz, hogy az állampolgárok kifejezhessék véleményüket egy megkérdőjelezhető választás után.

Arról is szót ejtett, hogy vissza kell szereznie a Jobbiknak a vidéket, erre az ellenzéki pártok szerint egyedül ők képesek, ráadásul ezt a munkát egyszer már elvégezték. Z. Kárpát közölte: ennek a tervnek a kidolgozása már megtörtént, „megfújjuk a kürtöket és csatába indulunk”.

atv.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »