Jobbik: támadás érte Vona Facebook-oldalát

A párt közleménye:

Ma 17 óra után, egy összehangolt akció keretében több ezer külföldi álprofil kezdte hirtelen követni Vona Gábor oldalát. A támadás során rövid időn belül több ezer új külföldi követője lett az oldalnak, melyek egytől-egyig kelet-ázsiai álprofilok voltak. Az oldal néhány óra alatt érte volna el így az 500.000 rajongót. A manipulációs kísérletet a Jobbik munkatársai elhárították, az álprofilokat fokozatosan távolítjuk el az oldalról.

Hírdetés

A támadás vélhetően a Jobbik lejáratására irányult. Az eset kivizsgálása folyamatban van. Azt, hogy kik állhattak a támadás mögött, még nem tudjuk és nem is kívánjuk megnevezni. Mint ismeretes, tegnap volt a Fidesz fizetett trollhadseregének első nagy főpróbája, bevetése is, mely valószínűsíthetően nem az utolsó volt. Dark web-es tevékenységük élénkülése szintén gyanakvásra ad okot.

A Jobbik és Vona Gábor Facebook-oldala az ország legnagyobb közösségi média oldalainak számítanak. A nemzeti néppárt számára kiemelkedő fontosságú platformról van szó, melynek segítségével folyamatosan kapcsolatban állunk a magyar emberekkel. A szervezett manipuláció azt követően indult az oldal ellen, hogy az elmúlt hetekben több szakértői elemzés is a Jobbik közösségi médiás tevékenységét ítélte a legjobbnak a politikai mezőnyben. Az egyre gátlástalanabbá váló kormánypárti kampányolás során várhatóak még hasonló támadások, de bízunk abban, hogy a magyar emberek ma már egyre tisztábban látják, hogy milyen alantas eszközökkel kívánják lejáratni az egyetlen kormányváltó erőt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »