Jobbik: sikkasztásgyanú, közpénzapanázs a családi cégnek, munka nélkül felvett tiszteledíj – ez a végegyházi Fidesz

Végegyháza polgármestere csütörtökön bebizonyította: a Jobbik a nép pártján, és nem a tolvajok pártján áll. Az egyoldalú híradások miatt szeretnénk tiszta vizet önteni a pohárba – írja szombati közleményében a Jobbik. Alább a folytatás.

A január 4-i képviselőtestületi ülést azért hívta össze Vajda Norbert, hogy újratárgyalják a 2018-as közmunkaprogramot, mert a testület korábbi szavazása miatt 12 lakost hagytak volna jövedelem nélkül, és tettek volna utcára ennek következtében. A képviselők közül senki nem ment el a testületi ülésre, ezért a polgármester békés demonstrációt hirdetett. A demonstrációt rendőri kísérettel tette meg Végegyháza közel 300 lakosa, a falu mintegy ötöde. Az emberek Paulik Katalin lemondását követelték, aki alpolgármesterként 17,2 milliós tartozást titkolt el. Cséfán Jánoshoz mentek, aki sikkasztás gyanújába keveredett, de a lakosok többszöri kérésére sem tisztázta eddig magát. Király Sándor és Gyovai Csanád méltatlan képviselői magatartása ellen tiltakoztak, akik – képviselőtársaikkal együtt – minden évben megszavaztak 5 millió forintot annak az ADA Gondozó Nonprofit Kft.-nek, amely saját és családjaik tulajdonában van. Gyovai Csanád mindemellett hat hónapig nem vett részt testületi ülésen, miközben a tiszteletdíját rendszeresen felvette. A két említett képviselő ellen jelenleg is nyomozás folyik, ugyanis a gyanú szerint több éven keresztül számláztak olyan munkákról az önkormányzattól bérelt földeken, melyeket nem végeztek el. Ezzel – ha beigazolódik a gyanú – a végegyházi lakosoktól több millió forintot loptak el. Nem mellesleg, amióta nem ők művelhetik a földeket, megszavazták annak visszaadását, így az önkormányzat egyik bevételi forrása, a földek fele visszakerült az államhoz. Végezetül pedig még fontos hangsúlyozni, hogy a 2016-os TOP-os pályázatok felelőtlen előkészítése – ami ugyancsak a testület hanyagságára vezethető vissza – további 1 millió forintos kárt okozott az önkormányzatnak

Hírdetés

Csak hogy tisztán lássunk: Végegyháza képviselői közvagyont herdáltak és loptak, ezért méltatlanok tisztségük betöltésére. Lakosonként több százezer forinttal károsították meg a tisztességesen dolgozókat, és mivel a polgármester többszöri kérésére sem voltak hajlandóak lemondani, az emberek jogosan vonultak utcára, hogy így nyilvánítsák ki véleményüket. A képviselők nem azért lettek megválasztva, hogy hazudjanak, lopjanak és csaljanak. Elveszítették a lakosok bizalmát, vállalniuk kell a következményeket. Bízunk benne, hogy az a 16 településvezető, aki támogatta Simonka György nyilatkozatát, nem volt tisztában azzal, hogy – a néptől elfordulva – a tolvajlás oldalára állt.

Korábban írtuk: A narancsos korrupció miatt robbant ki háború a Fidesz és a Jobbik között Végegyházán


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »