Jobbik: Oszlassa fel magát az Országos Roma Önkormányzat!

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) számtalan alkalommal bebizonyította, hogy jelenlegi összetételében teljesen alkalmatlan a magyarországi cigányság érdekképviseletének ellátására

– állapította meg csütörtök esti közleményében Varga Ferenc, a Jobbik országgyűlési képviselője. A roma származású politikus kifejtette, 

az elmúlt időszakban mind a nemzetiségi lista állításakor, mind a botrányos közgyűléseken tapasztalt viselkedésük megbélyegezte a cigányságot. 

Hozzáfűzte, hogy „a korrupció minden lehetséges formája beárnyékolta az ORÖ működését”, amely alapján szerinte a teljes hazai cigány társadalomra szégyent hoztak.

Varga véleménye szerint az Országos Roma Önkormányzat mint jogi személy Magyarország legnagyobb kisebbségének fellegvára kellene, hogy legyen. 

Utat kellene mutatnia a több mint 1200 helyi cigány önkormányzatnak, de útmutatás helyett az elmúlt időszakban csupán megvezetést és lejáratást kaptunk

Hírdetés

– sérelmezte az ellenzéki politikus, kijelentve, hogy meglátása szerint

„ebben a formában az ORÖ 47 fős közgyűlésének a többsége megbukott, nem bízik bennük a társadalom.”

Ezért felszólítom az Országos Roma Önkormányzat vezetését, hogy oszlassák fel magukat, öntsenek tiszta vizet a pohárba, és hagyják érvényesülni azokat, akik valóban tenni akarnak a magyar cigányság életének javítása érdekében!

Azok, akik bármilyen mocskosságban részt vettek az elmúlt időszakban, vonuljanak vissza a politikai közéletből, a jelenlegi testület tisztességes része pedig kezdje el azonnal új alapokra helyezni a roma politikát!

– sürgette Varga Ferenc, aki sajtóközleményét azzal zárta: „Elég volt a barnabőr-kereskedelemből és a lopásból!”

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »