Jobbik: "Orbán Viktor mentálisan beteg"

Jobbik: "Orbán Viktor mentálisan beteg"

Nem csitulnak a kedélyek azután, hogy Orbán Viktor tegnapi „ünnepi” beszédében nyíltan fenyegetőzött. „A választás után természetesen elégtételt fogunk venni. Erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is” – így hangzott a miniszterelnök azóta már elhíresült mondata. Az ellenzéki pártok igyekeznek napirenden tartani az ügyet, hiszen ma újra hangosan bírálták a kormányfő „előrejelzését”, mire lehet számítani, ha április 8-án ismét nyer a Fidesz.

„Orbán Viktor mentálisan beteg” – fogalmazott a Jobbik szóvivője. Mirkóczki Ádám szerint a kormányfő egy hatalmát féltő, a politikai őrület határát súroló ember, aki mindenkin bosszút akar állni, aki nem fideszes. „Ez Orbán Viktor programja, a bosszú” – összegezte.

Hírdetés

Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje is úgy vélte, hogy a miniszterelnök egy újabb határt lépett át. Lényegében politikai és jogi szankcióval fenyegette meg a változást akaró embereket, ez pedig olyan politika, amelyet diktátorok szoktak képviselni.

Az Együttet vezető Szigetvári Viktor pedig a köztársasági elnök hallgatását bírálta. Aggályosnak tartja, hogy miközben Áder Jánosnak a nemzet egységét kellene megjelenítenie nem szólal meg akkor, amikor a kormányfő a haza ellenségének bélyegzi a kritikusait.

Azt valamennyi ellenzéki politikus hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor elégtételről szóló fenyegetése nem kizárólag őket, és pártjaikat érinti. Szerintük mindenkit, aki nem a kormányt támogatja, beleértve a sajtó képviselőit csakúgy, mint például a civil szervezeteket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »