Jobbik: Orbán lehülyézte saját magát?

„Röviden össze lehet foglalni, hogy miért nem lehet sikerként, pláne nem győzelemként elkönyvelni Orbán aktuális kamu-szabadságharcát. Ennek alapja, hogy Orbán Viktor a múlt heti Kossuth rádiós interjújában még azt mondta, hogy az a megoldás, amit a lengyel miniszterelnök-helyettes jelentett be, nem fog menni: ‘A magyarok nem hülyék, nem most jöttünk le a falvédőről’ – fogalmazta meg tántoríthatatlan álláspontját a kormányfő”

– reagált a Jobbik Brüsszel és Orbán közti újabb (várható) kiegyezésre.

A párt ezután felidézi, mi is volt akkor Orbán Viktor álláspontja és az elutasítandó uniós javaslat.

„Magyarország álláspontja világos, az uniós segélyalapról le kell választani a plusz jogszabályt, a jogállamisági mechanizmust. Mi azt javasoltuk a németeknek, hogy az EU-költségvetési részt el kell fogadni, míg a jogállamisági rendeletről később kell megállapodni. A lengyelekkel pedig arról állapodtunk meg, hogy közös megoldást fogunk elfogadni. Egy külön kiegészítést nem fogunk elfogadni”

– idézik a kormányfőt.

Hírdetés

Azonban ma már nagyon úgy tűnik, hogy mégiscsak menni fog, ugyanis pont ez történik, Orbán elfogadta az Európai Unió feltételeit – értékelik a helyzetet. Nyilatkozatából az is kiderül, hogy Orbán azt akarta elérni, hogy külön szavazzanak a hétéves költségvetésről, a helyreállítási alapról, valamint a jogállamisági mechanizmusról. Nos, jelen állás szerint ezeket együtt fogják megszavazni. Michael Roth német külügyminiszter ugyanis kijelentette, hogy „nem lehet különválasztani a hétéves költségvetést, a helyreállítási alapot és a jogállamisággal kapcsolatos mechanizmust, ezért egyszerre kell szavazni róla”. Tehát Orbán ezen kikötése megsemmisült – emlékeztetett a Jobbik.

Orbán korábban azt a merev álláspontot képviselte, hogy tolják el kvázi az egészet, Magyarország nem fogad el holmi „függeléket” vagy „tacepao”-t. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy át fog menni, és az itthon győztest játszó Orbán is aláírja majd a megállapodást.

De akkor milyen követeléseket tudott érvényesíteni Orbán, amit a kormánypárti hatalmas győzelemként hirdet?

– teszi fel a kérdést a Jobbik, majd meg is válaszolják:

„Orbán hatalmas győzelme, hogy meg lehet támadni az Európai Bíróságnál. Nos, az a hírünk, hogy eddig is meg lehetett… A másik, hogy szó sincs migránsokról. Nos, fontos elmondani, hogy eddig sem volt szó semmilyen migránsokról a megállapodásban. Szóval az utcai harcos Orbán kvázi mindent elfogadott, amire azt mondta, hogy nem fogja! Kérdés: akkor ki a hülye, és ki jött le most a falvédőről?”


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »