Jobbik: ne hagyják magukat megfélemlíteni az egyetemisták!

A kommunizmus évtizedeit idéző, foxi-maxis tantárgycsomagot kíván kötelezően bevezetni az ELTE Bölcsészettudományi Kara György Péter intézetigazgató javaslatára – reagált a Jobbik nevében Szávay János, a párt alelnöke György Péter nyilatkozatára.

Mint korábban megírtuk, az ELTE BTK kari tanácsa úgy döntött, antirasszista kurzust indítanak. Az ötletgazda, György Péter az mno-nak elmondta: céljuk, hogy „értelmiségképző tantárgycsomaggal” előzzék meg, hogy a bölcsészek „politikailag bolondok” legyenek. Ha valaki azt hinné, hogy ez alatt az elmezavar alatt a nácizmust, rasszizmust, vagy úgy általában bármilyen ideológiát ért, az téved. A tanár úr ugyanis ennél lényegesen világosabban fogalmaz. Úgy véli,

a Jobbik egy tehertétel a bölcsészkar életében.

Szávay István a közleményben ugyanakkor kiemeli azt is, hogy a kurzusoknak ráadásul nemcsak ideológiai, hanem nyíltan pártpolitikai céljai is vannak, ami különösen elfogadhatatlan. De így legalább már nemcsak azt tudjuk, hogy a nemrégiben lezajlott dékánválasztás során megfenyegették és megzsarolták a hallgatói önkormányzat választójoggal rendelkező tagjait, hanem arra is láthatunk példát, hogy a kar új vezetőjének támogatói milyen, politikailag erősen motivált ígéreteket kaphattak a jövőre nézve – tette hozzá a nemzeti ellenzék országgyűlési képviselője.

Hírdetés

A honatya véleménye szerint az egyetemek nem a jobbikos hallgatók tömegeitől, hanem sokkal inkább a számos helyütt még mindig fennálló, az egyenlőség és a tolerancia jelszava mögé bújtatott balliberális véleménydiktatúrától szenvednek igazán. További tragikusnak tartja, hogy az SZDSZ-t máig sirató értelmiség 25 év után sem képes felismerni, hogy az általuk képviselt eszmeiség erőszakos és kizárólagos sulykolása során már eddig is rendre túlzásokba estek. Egyben figyelmeztetett: 

világosan kell látni ugyanis, hogy az ELTE BTK politikai szempontból egyoldalú, tudományos tekintetben szakmaiatlan, egyébiránt pedig felesleges és ostoba terve a céljával tökéletesen ellentétes hatást fogja elérni.

György Péter nyilatkozata az 50-es éveket idéző nyílt fenyegetés azok ellen, akik Magyarország második legerősebb pártjával szimpatizálnak – emlékeztetett Szávay István, majd egy ellentmondásra hívta fel a figyelmet: éppen a tolerancia és kirekesztés ellen leghangosabban küzdők akarnak tehát egyetemi hallgatókat politikai szimpátiájuk alapján megbélyegezni és kirekeszteni.

Ráadásul régóta közismert tény, hogy az egyetemisták körében a Jobbik már a legnépszerűbb párt.

Arra biztatjuk egyetemista tagjainkat és szimpatizánsainkat, hogy ne hagyják magukat megfélemlíteni! Ha bárkit közülük meggyőződése miatt politikai támadás vagy diszkrimináció ér, forduljon hozzánk bizalommal, biztosítjuk számára a nyilvánosság erejét és szükség esetén a jogi segítséget is! – szögezte le a Jobbik alelnöke.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »