Jobbik-Konzervatívok: Meg kell akadályozni, hogy vendégmunkásokat költöztessenek a diákszállókba!

Jobbik-Konzervatívok: Meg kell akadályozni, hogy vendégmunkásokat költöztessenek a diákszállókba!

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke és Haba Vilmos, a párt győri önkormányzati képviselőjelöltje egy olyan épület előtt tartott csütörtökön sajtótájékoztatót, amiről az Alfahír is beszámolt. Egy olyan házról van szó, amit családi házként jelentettek be, de valójában vendégmunkásokat szállásoltak el benne.

Ezzel kapcsolatban Z. Kárpát Dániel emlékeztetett, hogy országos szintű tendenciáról van szó:

Nagyon sok magánlakásban, diákszállón, korábban magyarokat támogató munkásszállón jelennek meg tömegével a harmadik világ munkásai, akik megnehezítik a magyarok lakhatási helyzetét és felverik az ingatlan és a bérleti árakat.

A jobbikos politikus hozzátette: hosszabb távon a vendégmunkások jelenléte egészen biztosan meg fogja változtatni Magyarország megszokott kulturális arculatát, társadalmi berendezkedését is.

A jobbikos politikus egy ilyen esetekben alkalmazott jogi trükkre hívta fel a figyelmet: jellemző gyakorlat, hogy egy épület diákszállóként kap engedélyt, később mégis vendégmunkásokat szállásolnak el benne. A munkásszállók esetében még erre sincs szükség: egyszerűen lecserélik a magyarokat idegenekre.

A Jobbik-Konzervatívok azt követeli az Orbán-kormánytól, hogy teremtsen rendet a szabályozásban: egyértelműsítsék a szabályozást, a diákszálló legyen diákszálló, a vendégmunkások elszállásolására épített állami munkásszállókról pedig mondják ki, hogy ezek ebből a célból épültek, és magyar adófizetők pénzéből lehetőleg ne támogassák a harmadik világ dolgozóinak az elszállásolását.

Az ellenzéki pártnak sikerült kiharcolnia egy 50 százalékos kvótát a munkásszállások esetében, ami azt jelenti, hogy legalább fele arányban magyarokat kell elszállásolni ezekben. Céljuk, hogy elérjék a 90-100 százalékos kvótát. Kijelentette:

Hírdetés

Ha lakhatásra költünk a magyar adófizetők pénzéből, akkor ezt a magyarok szülőföldön való boldogulására költsük, ne pedig a vendégmunkások behozatalára és lakhatására!

Z. Kárpát Dániel hozzátette: nem a bevándorlás elősegítése a megoldás Magyarország demográfiai problémáira. Szerinte ha azt a napi 4000 forint plusz költséget, amibe a vendégmunkások lakhatása kerül hozzátennék a magyaroknak kínált fizetéshez, akkor hazai forrásból fel lehetne tölteni az üres álláshelyeket.

„Magyarország a magyaroké. Itt kell, hogy a magyarok szülőföldön való boldogulását támogassuk, és nem szeretnénk több adófizetői forrást látni a vendégmunkások érvényesülése terén” – jelentette ki az ellenzéki képviselő.

Haba Vilmos, a Jobbik-Konzervatívok győri önkormányzati képviselőjelöltje elmondta, hogy a hátuk mögött álló ház Győr Bácsa nevű kertvárosi részében található, ahol eddig békés családok éltek, most viszont az borzolja a helyiek kedélyét, hogy a Dr. Élő Lajos köztiszteletben álló körzeti orvosról elnevezett épületben ázsiai vendégmunkásokat szállásoltak el.

Lakóháznak lett bejelentve, sima, egyszerű családi háznak, közben kiderült, hogy rengeteg szoba van benne, rengeteg fürdőszoba van benne, és valószínűleg munkásszállónak épül

– mondta el a jobbikos jelölt. Ez be is igazolódott, mert többször látták, hogy a ház tele van ázsiai vendégmunkásokkal, és buszokkal viszik őket dolgozni valahová, állítólag Komáromba.

A ház mellett álló lakóházak már üresek, a hírek szerint bővíteni fogják a vendégmunkásszállást. A helyiek aggódnak, hogy még több idegent költöztetnek a lakókörnyékükre. Haba Vilmos azt ígéri, hogy amennyiben ő lesz a körzet önkormányzati képviselője, akkor ezt meg fogja akadályozni.

(Címlapkép: Béli Balázs/Alfahír)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »