Jobbik-kongresszus: mindkét elnökjelölt a "néppárti" politika folytatását ígéri

Jobbik-kongresszus: mindkét elnökjelölt a "néppárti" politika folytatását ígéri

Mint ismeretes, ma tartja kongresszusát a Jobbik. A zárt ajtók mögött tartandó gyűlés előtt Snieder Tamás, az egyik elnökjelölt újságírói kérdésre elmondta, szerinte a pártnak szervezeti és strukturális megújulásra van szüksége, mert ha ez nem következik be, nem tudják leváltani a Fideszt 2022-ben. Beszédében egy olyan politikai víziót vázol majd, ami “jelentős mértékben hasonló az eddigi irányvonalhoz, nagy eltérések nem lesznek” – írja a HVG.

Egy esetleges Fidesz-ellenes, teljes ellenzéki összefogásról azt mondta, annak vannak határai, az árokásókkal nem tud összefogni, ilyennek tartja Gyurcsány Ferencet is. “Rajtuk kívül sokan szóba kerülhetnek.” Saját esélyeiről azt mondta, hisz a győzelmében és abban, hogy ő lesz a Jobbik elnöke.

Jakab Péter szóvivő azt mondta, bárki is lesz új elnöke, Vona Gábor politikai örökségét "kell" továbbvinni, ami a néppártosodás. Szerinte Sneider és Toroczkai is ezt követi, hangsúlybeli eltolódásokkal.

Az új elnöksgének meg kell majd küzdeni egy esetleges 660 milliós ÁSZ-büntetéssel. Jakab azt mondta, ennyi pénze nincs a pártnak, vitatják is a büntetés jogosságát, de valahogy megpróbálják majd kifizetni.

Hírdetés

Elnök délután egyre, alelnökök később várhatók, a döntésekről a helyszínről számolunk be.

Mindenképpen marad a "néppárti" politika?

A kongresszust a Dürer Rendezvényházban tartják, a két elnökjelölt közül Sneider Tamás azt mondta az ATV-nek, hogy 50 százalék esélye van a győzelemre.

A másik jelölt, Toroczkai László nem akart az esélyekről találgatni, ugyanakkor mindketten leszögezték, hogy a néppárti politikát fogják folytatni.

Korábban írtuk: Két elnök-, két elnökhelyettes- és 14 alelnökjelölt lesz a mai Jobbik-kongresszuson


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »