Jobbik: Kerítést ígértek, de még mindig özönlenek a határsértők

Hiába ígérte a honvédség, hogy a hétvégére elkészül a kerítés, a Tisza árterében és a röszkei vasúti átkelőnél továbbra sem akadályozza semmi az illegális határátlépők tömeges vonulását – ezt kifogásolja a Jobbik egyik szegedi önkormányzati képviselője.

„A honvédség részéről múlt hét kedden volt egy bejelentés, hogy Ásotthalomtól Tiszaszigetig 70 kilométeres szakaszon kész lesz a drótkerítés. Ezzel szemben azt látjuk, hogy a szegedi tiszai ártérben, illetve a röszkei határszakaszon nem készült el, és gyakorlatilag itt naponta özönlenek be a menekültek. Most már a létszámuk a kétezer főt is átlépi naponta, és azt látjuk, hogy ezzel szemben rendkívül csekély a rendőri jelenlét” – mondta Tóth Péter.

Hírdetés

A dublini egyezmény azonnal felmondását követelik

A radikális párt egyébként a dublini egyezmény azonnali felmondását követeli a kormánytól, illetve azt, hogy a továbbiakban ne regisztrálják az országba érkező menekülteket. Utóbbi ugyanis lehetővé teszi a többi uniós tagállam számára, hogy ha a migránsok továbbmennek, visszatoloncolják őket Magyarországra. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője azt hangoztatta: ha a nyugati tagállamokba regisztrálatlan embertömegek mennének, akkor Brüsszel változtatna jelenlegi politikáján, és újra nemzeti hatáskörbe adna bizonyos jogokat.

„Magyarországnak már így is hatalmas időzített bomba az a sok ezer regisztrált migráns, akiket bármikor visszaküldhetnek hazánkba. Azt javasoljuk, gyűjtsük be őket, vigyük a nyugati határokra, és folytassák útjukat” – mondta Mirkóczki Ádám.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »