Jobbik: Katonai semlegességet!

A Jobbik ellenzi, hogy az Egyesült Államok fegyvereket telepítsen Magyarországra, a párt szerint katonai semlegességre van szükség.

Volner János, az ellenzéki párt alelnöke szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy míg Magyarország a rendszerváltás előtt négy évtizedet töltött a „szovjet hadsereg fegyvereinek árnyékában”, addig a kormány most egy másik idegen hatalom kiszolgálására készül.

Bírálta, hogy – sajtóhírek szerint – az Egyesült Államok fegyvereket telepítene Magyarországra, egy „deklaráltan Oroszország ellen irányuló katonai stratégia részeként”.

A jobbikos politikus pártja nevében visszautasította, hogy a kormány „felelőtlen kalandorpolitikával” nagyhatalmak katonai konfliktusainak lehetséges helyszínévé tegye Magyarországot. Ezzel szemben a katonai semlegességet szorgalmazta.

Hírdetés

Az alelnök szerint a kormány nem védte meg az ország határait az illegális bevándorlókkal szemben, hanem külföldre, az amerikai érdekekért küldte harcolni a magyar katonákat. Példaként Afganisztánt és az Iszlám Állam elleni missziót említette.

Volner Jánost kérdezték Boross Péter volt miniszterelnök Magyar Hírlapnak adott interjújáról is. A volt miniszterelnök egyebek mellett azt mondta: „a bevándorlás nem kulturális és civilizációs, hanem etnikai probléma. Ugyanis különböző nyelvű népek, az európaitól eltérő bőrszínű emberek érkeznek milliószámra Európába.” A jobbikos politikus azt mondta, hogy „magyar emberek valók Magyarországra”, nem más nációknak kell benépesíteniük az országot. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a Jobbik nem szokott „színvizsgálatot” végezni.

A devizaalapú autóhitelek átváltásával kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy a bankok ugyanolyan tisztességtelenül jártak el velük szemben, mint az ingatlanhitelesekkel. Ezt szerinte 31 milliárd forinttal nem lehet jóvátenni, nagyobb volt az érintettek vesztesége. Egyúttal azt is kifogásolta, hogy a lezárt hitelekre nem vonatkoznak a feltételek, miközben „a lopás az elmúlt időszakban is lopás volt”.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »