Jobbik: Ha igazak a vádak, rendkívül súlyos a probléma

Portik Tamás után újabb, a fővárosi alvilághoz kötődő személy vádolta meg korrupcióval Rogán Antalt, Budapest belvárosának korábbi polgármesterét, aki ma már miniszter. A jobbikos Szilágyi György szerint – ha a vádak igazak – kimondható, hogy Magyarország kormánya az alvilág embereivel üzletel. A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleménye hazugságnak minősíti az interjúban elhangzottakat és perrel fenyegeti a sajtónak azt a részét, amely beszámol az interjúról.

A Vizoviczki-birodalom volt belső pénzügyi ellenőre azt állította a Jobbikhoz közel álló Nemzeti1 online televíziónak adott interjúban, hogy 2011-ben személyesen a diszkópápaként emlegetett Vizoviczki László adott át négymillió forint kenőpénzt a politikusnak – az asszony szerint ennyi volt az ára annak, hogy Vizoviczki egyik szórakozóhelye kinyithasson az V. kerületben. Állítása szerint Rogán nem érte be Vizoviczki jobbkezével, a politikus kizárólag a diszkópápával volt hajlandó tárgyalni.

„Ha Túrós bemehetett volna Rogánhoz, akkor bement volna és elintézi, de nem tudta ezt elintézni. Ez Túróst meg az ügyvezetőket természetesen zavarta, hiszen jóval később nyitott a terasz abban az évben, május elseje helyett júliusban, mert a főnök nem ért rá, hogy bemenjen, többször üzent a Túrós is, hogy át kéne vinni azt a pénzt Rogánnak, és aztán egyszer a főnök ráért, és akkor bevitte ezt a pénzt Rogánnak” – mondta a nő az interjúban.

Saját bűnösségét egyébként tagadja az asszony (a Vizoviczki-perben ő a negyedrendű vádlott), miközben mást bűncselekmény elkövetésével vádol. A Jobbikhoz közel álló Nemzeti1 online televíziónak adott interjúban azt állította, hogy a diszkópápa bizalmasai bejáratosak voltak az önkormányzathoz Budapest belvárosában.

Egyébként 2014 novembere óta tart Vizoviczki László és 32 társának büntetőpere a Fővárosi Törvényszéken. A vád adócsalás. Az ügyészség szerint a diszkópápaként emlegetett vállalkozó szórakozóhelyei a valósnál jóval kevesebb bevételt vallottak be, amivel százmilliókkal károsították meg az államot.

Feljelentést tesznek

Az interjú miatt feljelentést tesz a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Közleményében azt írja, hogy a Jobbik TV videója egy hazugság. Ugyanakkor minden sajtóorgánumot, amely az interjút leközli, jogi eljárással fenyeget.

Steiner tagadta

Hírdetés

Steiner Pál tagadta, hogy az ő polgármestersége idején is gyakorlat lett volna kenőpénzt adni a belvárosi vendéglők teraszhelyiségeinek bérleti jogáért cserébe – Steiner szerint az ügyben nem is a polgármester hozott döntést, hanem az önkormányzat egyik bizottsága – írja a HírTV.hu.

„Nem, ilyesmiről egyáltalán nem tudok, egyrészt. Másrészt meg a közterület-használat akkor ugye bizottsági hatáskörben volt. A polgármesternek csak a határozatot kellett kiállítania. A tulajdonosi bizottság döntött a közterület-használatról” – fejtette ki. A szocialista politikus arról már nem akart beszélni, hogy Rogán Antal polgármestersége alatt mi lehetett a gyakorlat.

„Maffiakormánya van” Magyarországnak

A Jobbik a vádak tisztázását várja a kormánytól. „Amennyiben igazak a rendkívül súlyos vádak, akkor óriási problémák vannak a magyar kormány körül. Ez azt jelenti, hogy Magyarországnak jelen pillanatban egy maffiakormánya van” – ezt már Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője mondta. Hozzátette: az ügynek nem csupán erkölcsi és jogi kockázatai vannak, hanem nemzetbiztonsági aggályokat is fölvet. Véleménye szerint – ha igazak az állítások – kimondható, hogy Magyarország kormánya az alvilág embereivel üzletel, és innen kezdve zsarolhatóvá válik. „Hiszen nemcsak a kenőpénzekkel, az üzleti kapcsolatokkal, de az ilyen bűnözői kapcsolatok puszta létével is foghatók azok a politikusok, akik hasonló üzelmekbe keveredtek” – fűzte hozzá a politikus.

A Jobbik politikusa felrótta a bűnüldöző szerveknek azok tétlenségét: az ügyészségnek és a titkosszolgálatoknak hivatalból, már a vádak megfogalmazódásakor vizsgálatot kellene indítania, de ez nem történik meg, sőt inkább falaznak a gyanú árnyékába kerülő politikusoknak – mondta Szilágyi György. Emlékeztetett arra, hogy a Jobbik már Portik Tamás bíróság előtt tett vallomása után vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, melyet az összes ellenzéki párt támogatott, ám a kormány a mai napig akadályozza ennek a megalakulását. „Ezzel a kormány időhúzásra játszik, és közvetve elismeri a bűnösségét, hiszen ha ártatlanok lennének, nem lenne szükség ilyen eszközök alkalmazására, és az igazság mielőbbi kiderülésében lennének érdekeltek” – vélekedett.

„A Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda által kiadott közlemény véleményünk szerint nem más, mint a média felé intézett fenyegetés, hogy ne foglalkozzanak az üggyel, különben baj lesz” – hangsúlyozta Szilágyi György.

A Fidesz frakcióvezetője szerint Vizoviczki László embere ugyanúgy szavahihetetlen, mint Portik Tamás. Kósa lajos felidézte, hogy Portik a 2010-es választások előtt kész volt együttműködni a titkosszolgálattal a jobboldal lejáratására.

„Ezzel a történettel, ha bemennek egy bulvár magazinba még ott is erős kétkedéssel fogadják önöket, hát gondoljon bele. Tehát én ezeket képtelenségnek tartom. Pontosabban abban az értelemben képtelenség, hogy az a megdöbbentő, hogy a szocialisták és a szervezet magyar alvilági kapcsolatok úgy látszik tovább élnek” – vélte Kósa Lajos frakcióvezető.

Mint ismeretes, a közelmúltban Portik Tamás vallotta azt a bíróságon, hogy tízmillió forint kenőpénzt adott át Rogán Antalnak egy önkormányzati ingatlan megszerzéséért cserébe. Rogán Antal tagad, és azt állítja, hogy soha nem találkozott Portik Tamással.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »