Jobbik: Ferencváros nem lehet NERencváros! Baranyinak mennie kell!

Jobbik: Ferencváros nem lehet NERencváros! Baranyinak mennie kell!

„Több hírportál is beszámolt róla a napokban, hogy Baranyi Krisztina, Ferencváros álellenzéki polgármesterének a férje 2018 novemberétől a Diákhitel Központ felügyelőbizottságának elnöke lett” – fogalmaz a Jobbik-Konzervatívok sajtóközleménye.

Külön érdekes, hogy Formanek Gyulát, a Fidesz korábbi ferencvárosi alpolgármesterét váltotta ebben a tisztségben – mutatott rá Brenner Koloman jobbikos főpolgármester-jelölt. Hozzáteszi: ahogy Formanek, úgy Baranyi férje is a Fidesznek köszönhetően jutott ehhez a tisztséghez.

A Jobbik-Konzervatívok szerint köztudott tény, hogy a felügyelőbizottsági elnökök politikai kinevezettek.

Jogosan merül fel a kérdés, hogyan lehetett egy országosan ismert, elvileg ellenzéki politikus családtagja egy ilyen fideszes pozícióban?

A párt álláspontja szerint ez egyértelmű kapcsolat a NER-rel, amit minimum jeleznie kellett volna Baranyi Krisztinának a 2019-es ferencvárosi előválasztáson. Szerintük Baranyi ehelyett elhallgatta, hogy családi kapcsolatain keresztül a NER része. Tettét súlyosbítja, hogy elfogadta az ellenzéki pártok értéknyilatkozatát, amiben világosan tiltva volt a NER-rel bárminemű kapcsolat – véli Szilágyi Zsolt, a Jobbik-Konzervatívok ferencvárosi polgármesterjelöltje.

Szerinte Baranyi Krisztina ezzel súlyosan becsapta az ellenzéki választókat kétszer is:

Hírdetés

Először, amikor elhallgatta férje fideszes pozícióját az előválasztáson, másodjára pedig akkor, amikor az önkormányzati választáson sem tárta ezt a szavazói elé.

A Jobbik-Konzervatívok szerint a fenti tények ismeretében nagyban megkérdőjeleződik a 2019-es ferencvárosi előválasztás tisztasága. Baranyi Krisztina úgy lett Ferencváros polgármestere, hogy becsapta a ferencvárosiakat.

„Ezért felszólítjuk, hogy mondjon le polgármesteri tisztségéről, amit hazugsággal szerzett meg” – áll a jobbikos sajtóközleményben.

(Címlapkép: Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án. MTI/Illyés Tibor)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »