Jobbik: álmában sem hitte senki, hogy a nagykanizsai elvándorlókat valaki is bevándorlókkal kívánja pótolni

Az elmúlt közel három hét alatt a baranyai Martonfa és a zalai Sormás neve összefonódott egymással, miután a kormány szándéka szerint e két kis dunántúli településen szeretnének újabb menekülttáborokat létesíteni. A helyben élő lakosság tiltakozásának rögös útja számtalan demonstrációval, petícióval, sajtótájékoztatóval és tárgyalási kísérlettel van kikövezve. Sormás „független” polgármestere történelmet írt, miután a kis falu polgármestereként elérte azt, amire a térség Nagykanizsán élő fideszes országgyűlési képviselője képtelen volt: kijárta, hogy Sormáson nem épül menekülttábor, ugyanakkor annak megmásíthatatlannak ígért új helyszíne Nagykanizsa lett.

Tudni kell, hogy ez a két település kőhajításnyira van egymástól, az új helyszín, a nagykanizsai lőtér sincs a várostól 800 méternél távolabb. Miközben a kormányzati kommunikáció leragadt a legújabb helyszín településtől mért távolságának hazug megállapításánál – hat kilométer hangoztatásával kívánják a kedélyeket csillapítani –, a legfontosabb dologról nem tesz említést, nevezetesen arról, hogy a déli határszakasztól Budapesten át az osztrák határig húzódó vándorlási tengelyt az akarnok kormány önszántából megtöri, és eddig menekültektől szinte érintetlen, szűz zalai területeket von be teljesen értelmetlenül a migránsok vándorútjába.

Hírdetés

Bár Nagykanizsa lélekszáma évek óta megállíthatatlanul csökken, álmában sem hitte senki, hogy az elvándorlókat valaki is bevándorlókkal kívánja pótolni. Az ideiglenesnek ígért – lőtérre tervezett – menekülttábor diktatórikus kijelölésével párhuzamosan a Nagykanizsa szívében található volt határőr laktanyában az őrszolgálatot végzők megbízási szerződését felmondták, a terepet karbantartók vették birtokukba, ahol nagy titokban minden bizonnyal a sátortábor lakóinak téli fogadásához fogtak hozzá.

A Jobbik felszólítja az uniós megfelelési kényszerben szenvedő, tanácstalan és magatehetetlen kormányt, hogy csak saját nemzete polgárainak érdekei szerint cselekedjen! Ha már nem tudja a migránsok százezres tömegét határainkon kívül tartani, akkor az eddig érintetlen zalai területeket ne vonja be a menekültek vándorlási útvonalába! A nagykanizsai iskolások nem kérnek messzi földről érkezett padtársakat, a nagykanizsai kórház betegei nem igénylik az egzotikus betegségeket hordozó szobatársakat, ugyanakkor minden itt élő szeretné, ha választott képviselői felemelnék szavukat az értelmetlen és veszélyes kormányzati ámokfutás ellen – írja közleményében Zakó László, a Jobbik regionális igazgatója.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »