Jobbik: a spontán szegregáció az integráció csődje az oktatásban

Az ellenzéki politikus közölte: kétsége vonják, hogy a spontán szegregáció miatt valakinek sérül az emberi méltósága, ugyanakkor igazságtalannak tartják azon családokkal szemben, akik kénytelenek lakóhelyüktől távolabbi települést választani az iskoláztatásra.
Dúró Dóra úgy fogalmazott: “színvaknak” kell lenni az oktatásban, etnikai hovatartozás alapján nem tehető különbség gyermek és gyermek között, azonban “ennek nemcsak abban kell megnyilvánulnia, hogy nem diszkriminálhatunk senkit azért, mert a cigánysághoz tartozik, hanem abban is, hogy nem szabad a rasszizmus bélyegétől félve olyan gyerekeket beengedni a normál oktatási rendszerbe, akik valamilyen szempontból nem oda valók”.
A jobbikos bizottsági elnök szerint az integráció erőltetése helyett olyan vegyes modellben gondolkodnak, ahol párhuzamosan működnek integrált és szegregált intézmények. Vannak olyan esetek, amikor utóbbi visz előre, és ez az érdeke minden félnek – tette hozzá.
Az általános iskolai oktatás meghosszabbításával kapcsolatos felvetésre azt mondta: megfontolandó, de csak “felszíni kezelést” jelentene az oktatás problémáira.
(MTI)

Hírdetés


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »