Jobbik: a Fidesz környezetvédelmi köntösben hallgattatná el az ellenzéket

A Jobbik szerint a Fidesz egy környezetvédelmi tárgyú törvénymódosításba rejtve próbálja csorbítani az ellenzék szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, országgyűlési képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatón elmondta, az Országgyűlés szerdán kezdte tárgyalni azt a javaslatot, amely a politikai szórólapok esetében a jelenlegi kilónkénti 85 forintról 114 forintra emelné a környezetvédelmi termékdíjat, miközben az államnak, az önkormányzatoknak és a közhasznú civil szervezeteknek megszűnne az ilyen fajta terhe.

Hírdetés

A Jobbik politikusa szerint mindez azt jelenti, hogy míg az ellenzéknek megdrágul a hagyományos kampányeszközök egy része, addig a kormány, a minisztériumok, vagy például a Civil Összefogás Fórum (CÖF) a korábbinál olcsóbban folytathatja a Fidesz-propagandát.

“Ez a politikai mentalitás az ’50-es évekre volt jellemző” – fogalmazott Mirkóczki Ádám, aki “Orbán-tervként” említette, hogy a kormányoldal a sajtószabadság korlátozása után a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát is megszüntetné. Kiemelte, a Jobbik ezzel szemben olyan országot szeretne, ahol minden politikai vélemény demokratikusan, szabadon teret kaphat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »