Jobbik…

Jobbik…

Ennyit róluk a Jobbikról…A Promenád.hu interjúja

Egy csalódott hithű jobbikos lerántja a leplet Márki-Zay Péter, Kiss Attila és Dombi-Kiss László ármánykodásairól. Egy olvasónk hívta fel portálunk figyelmét arra a bejegyzésre, amit Borda Anikó, a Jobbik mártélyi szervezetének elnöke tett közzé, miszerint feloszlatták az ottani csoportot. Megkérdeztük, miért, ő pedig őszintén elmondta – exkluzív interjú.

 Mikor alakult meg a mártélyi Jobbik, és milyen céllal?

– Borda Anikó: 2015-ben alakultunk, akkor az iskola megtartása érdekében.

 Most miért döntöttek a feloszlatása mellett?

– Ez az ügy egészen decemberig nyúlik vissza. Almási István hódmezővásárhelyi polgármester halála után Kiss Attila, a Jobbik jelenlegi országgyűlési képviselő-jelöltje megkeresett, hogy elvállalnám-e a vásárhelyi polgármester-jelöltséget. Én ezt nem szerettem volna, de ennek ellenére fel kellett mennem Pestre egy beszélgetésre Szabó Gáborékhoz (a Jobbik pártigazgatója – a szerk.) Mire felértünk, már odaért egy e-mail, hogy Márki- Zay Péter mégis vállalja ezt a felkérést, akit pedig korábban Dombi-Kiss László, a Jobbik vásárhelyi szervezetének elnöke kért fel erre. Méghozzá azért vállalta, mert kirúgták.

Ez így történt, és nem fordítva, ez szűkebb berkekben köztudott. Ezzel kapcsolatban már az elején hazudott Márki-Zay.

 Akkor ezek szerint Kiss Attila felkérte önt, Dombi-Kiss László pedig Márki-Zay Pétert? Nem volt egyeztetés?

– Köztudott, hogy Kiss Attila és Dombi-Kiss László nem szeretik egymást, sok dologban nem értenek egyet. Ráadásul mire felértem Pestre Kiss Attilával, Dombi-Kiss László küldött egy olyan e-mailt is Hegedűs Lórántné országgyűlési képviselőnek, hogy ellenem eljárás folyik sikkasztás miatt. Ez természetesen nem volt igaz. Be akart sározni, egyszerűen csak azért, mert nem vallottunk egy nézetet, mert

Hírdetés

soha nem álltam oda Kis Andrea MSZP-s képviselő, jelenlegi alpolgármester asszony mellé.

 Kis Andrea is képben volt már ekkor a Jobbik helyi szervezeténél? És ha igen, miként?

– Persze! A Jobbik nem Márki-Zay Péter személye miatt fogott össze az MSZP-vel, a szálakat már sokkal korábban mozgatta Dombi-Kiss, még decemberben – amikor Márki-Zay elsőre nemet mondott – megkereste Kis Andreát, és azt szerette volna, hogy ő induljon a polgármesteri pozícióért a két párt közös támogatásával. A jobbikos önkormányzati képviselőt, Molnár Lászlónét esélytelennek ítélték Pesten, de végül a szocialista Kis Andreát sem engedte a pártvezetés.

 Ezért döntött végül a mártélyi szervezet feloszlatása mellett?

– Igen. Milyen dolog az, hogy az a Jobbik, amelyik 2006-ban azért alakult, hogy szembemenjen az akkori szocialisták által vezetett rendszerrel, most összefog velük, és pénzt invesztál egy függetlennek mondott jelölt kampányába? Egy olyan „független” embernek, akit a szocialisták segítenek, aki hithű katolikusnak vallja magát, és azt állítja, hogy a végkielégítéséből fizet mindent? Ez hazugság volt! Azt a kampányt az emberek fizették!

Abból a pénzből, amit összekuncsorgott tőlük a Jobbik! Ez az egész forgatja a gyomromat!

 Hogyan váltak el a párttól?

– Nem maradt jó viszony. Kiss Attiláról például annyit, nemrég azzal keresett meg, hogy adjam már neki oda az általam vezetett horgászegyesület címlistáját, hogy fel tudja használni az azon lévő neveket, címeket, adatokat a béruniós papírjához, mintha azok az emberek azt aláírták volna. Így magasabb rangba került volna a Jobbiknál, hiszen hozta volna az ott elvárt kvótát. De természetesen ezeket nem kapta meg, ez már minden biztosítékot kivert nálam.

 Ezt leszámítva alkalmasnak tartaná a Jobbikot a kormányzásra? Kiss Attilát a választókerület képviselésére? Hogyan látja?

– Á, dehogy! Akkora a káosz a pártban, hogy abszolút nincsenek felkészülve arra az esetre se, ha nyernek. Sem szakmailag, sem emberileg. És ez abból is látszik, amit a mostani polgármester csinál. A „hasznos szaktanácsadói” amilyen tanácsokkal ellátják itt Vásárhelyen, az ugyanolyan káoszhoz fog vezetni, mint ami a pártban van. Kiss Attila pedig teljesen alkalmatlan az országgyűlési képviselői pozícióra. Attila semmit se csinál. Van neki egy tanácsadója, a Zeitler Ádám, ő ellátja feladatokkal, megmondja neki, hogy mit kell csinálni – őt egyetlen dolog motiválja, ami pénzt belefektetett a pártba – meg is mondta – ki tudja venni. Valamit most már kapjon azért cserébe, amit beletett.

 Ha megszűnt a mártélyi szervezet, akkor hogyan lehet, hogy például a hivatalos Facebook-oldala még mindig aktív?

– Mikor kiborult a bili, arra kértek, várjam meg az április 8-át, addig ne szüntessem meg a mártélyi szervezetet. Én meg megmondtam, hogy nem. Akkor megkaptuk, hogy „lefizetett fideszes pics.k” vagyunk. Pedig nem vagyunk azok, csak ha van egy elve az embernek, akkor nem rogyik térdre senki előtt. Főleg nem egy kommunista előtt. A hivatalos oldalt Makóról irányítja Zeitler Ádám (a Jobbik makói önkormányzati képviselője – a szerk.) és Bottyán Róbert (a Makói Csípős hírportál újságírója – a szerk.). Erre is kértem már őket, hogy fejezzék be. Jómagam is többször kitettem a szervezet megszűnéséről szóló posztot erre az oldalra, de azt folyamatosan letörlik, megvezetve ezzel a jobbikosokat és a mártélyiakat. Az pedig szeretném leszögezni,

nem sértettség miatt mondom most el ezeket a dolgokat, hanem az elvek miatt: a Jobbik már egyáltalán nem az a Jobbik, amelyik 2006-ban alakult.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »