Jó hír a családoknak, akik lemaradtak az ingyen napelemes pályázatról

Napelemes rendszer most, akár 50% állami támogatással! Kalkuláljon itt ingyenesen (x)

A Novák Katalin által tavaly bejelentett otthonfelújítási programban, melyben legalább egy gyermeket nevelő szülők vehetnek részt – a pályázáskor a 12 hetes magzatot és a 25 éves gyermeket is figyelembe lehet venni. A támogatás lényege, hogy a már meglévő otthonok felújításakor a családok a dokumentáció benyújtásával visszaigényelhetik az anyagköltség, illetve a vállalkozói díj 50-50 százalékát. A támogatás legfeljebb 3 millió forint összegben vehető igénybe, tehát maximum 1,5-1,5 millió forint támogatás igényelhető az anyag-, illetve a munkadíjra. Értelemszerűen a programban ennél kisebb összegű átalakítás is elszámolható, fontos azonban kiemelni, hogy eltérő költségek esetén az anyag- és a munkadíj közül az olcsóbbat veszik alapul. Minden házasságban vagy élettársi kapcsolatban élő, elvált, illetve egyedülálló szülő egyszer élhet a támogatással, a program előreláthatóan 2022 végéig lesz elérhető. Az igénybevétel további feltétele a köztartozás-mentesség mellett a legalább egyéves, folyamatos társadalombiztosítási jogviszony – ez lehet felsőoktatási jogviszony vagy munkaviszony is, amelyet legfeljebb 30 napra szakítottak meg az elmúlt egy évben.

Hírdetés

A támogatást az alábbi módon kell elképzelni: a felújítások, átalakítások számláit össze kell gyűjteni, majd a munkálatok vége után legfeljebb 60 nap múlva megküldeni azokat a Magyar Államkincstárnak. A hivatal 30 napon belül elbírálja a dokumentációt, ezt követően pedig maximum öt nap múlva ki is utalja a támogatás összegét. Az Államkincstárnak további hat hónapja lesz arra, hogy kivizsgálja, valóban megtörtént-e az érintett felújítás.

Azok számára, akiknek nincs meg az önereje a munkákhoz, otthonfelújítási kölcsönt vezetnek be.  A maximum 6 millió forintos, legfeljebb 10 éves futamidejű, maximum 3 százalékos kamatozású kölcsön. A támogatás számos kül- és beltéri munkára fordítható a konyha és a fürdő felújításától a szigetelésen át egészen a napelemes rendszer telepítéséig.


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »