Jó, hát beomlott az épülő alagút Indiában, de legalább nem kellett fákat kivágni az útépítéshez

Több tucat építőmunkás után kutatnak Indiában, miután részlegesen beomlott egy épülő autópálya-alagút – közölték vasárnap a helyi mentőszolgálatok.

A tájékoztatás szerint 36-41 munkás rekedhetett az északi Uttarakhand indiai állam területén található Uttarkasi település közelében épülő alagútban. A 4,5 kilométer hosszú vájat hozzávetőleg 150 méteres szakasza omlott be a kora reggeli órákban.

At least 36 workers are trapped inside an under-construction #tunnel which collapsed after a #landslide occurred at #Silkyara on the Yamunotri National Highway in #Uttarakhand’s Uttarkashi today (Nov 12).#WATCH #BREAKING pic.twitter.com/loMejoWAbj

— Adv kashif kamran khan (@kashifk48) November 12, 2023

 

#Uttarakhand: Relief, rescue work underway in accident site on Brahmakhal-Yamunotri National Highway in #Uttarkashi. About 50 meters of under-construction tunnel collapsed from Silkyara to Dandalgaon on the NH.

Report: Sanjeev Sundriyal pic.twitter.com/tUpI6WBGiK

Hírdetés

— All India Radio News (@airnewsalerts) November 12, 2023

A mentőegységek egy szóvivője úgy nyilatkozott, hogy levegő van a föld alatt elég, de nehézséget okoz, hogy a mentési kísérletek közben újabb falszakaszok omlanak le a megsérült alagútrészben.

Puskar Szing Dami, a részben a Himalája-hegységben elterülő indiai tagállam kormányfője a Times of India című lap közlése szerint szoros kapcsolatban áll a mintegy 160 fős mentőalakulattal.

Az indiai kormány szerint az alagút az utazási idő lerövidítését hivatott szolgálni a régióban, emellett környezetkímélő is, hiszen nem kellett fákat kivágni az építkezés során.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »