Jó estét, adófizetők! A "saját" vagyonából építheti fel a horvát nemzeti stadiont Mészáros Lőrinc

Tessék, kellett Önöknek annyit stadionozni, a következő már Horvátországban épül. Méghozzá a horvát nemzetnek – és csak részben magyar adóforintokból.

Az már köztudott, hogy Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere, agrárbáró, építési vállalkozó, médiamogul, illetőleg Orbán Viktor miniszterelnök barátja, már nemcsak a magyar fociban, hanem a horvát futballban is tényezőnek számít.

Azonban most valóban nagyot dobbanthat: az egész horvát nemzetnek építene stadiont az eszéki NK Osijek csapatának magyar tulajdonosa.

A tervezet már elkészült, és be is nyújtották azt a Horvát Labdarúgó Szövetségnek, illetőleg az UEFA-nak- írja a rangado.hu a helyi sajtóra hivatkozva, kiemelve, Mészárosék arra kérik a horvát kormányt és a parlamentet, hogy csatlakozzanak a stadionépítéshez.

Ki nem találná, kik lettek Mészáros horvát focicsapatának szponzorai – hamarosan épül a stadion is

Mészáros Lőrinc nagy szerelmese Horvátországnak: bizonyára sokan emlékeznek rá, hogy a közelmúltban nemcsak 700 milliós villát és luxusjachtot, hanem egy horvát első ligás focicsapatot is vásárolt magának a felcsúti polgármester. A nemzet gázszerelőjének cége januárban vásárolta meg a csőd szélére sodródó, a

Hírdetés

Felcsút polgármestere azzal kampányol, hogy az Osijek hajlandó állni az új, a Groupama Stadionhoz hasonlító nemzeti stadion költségeinek kétharmadát (amennyiben Eszéken csak városi célra épül meg a sportlétesítmény, akkor természetesen mindezt „saját” pénzből állja tulajdonosi kör).

Orbán Viktor titokban nyaralgat Mészáros Lőrinc horvátországi villájában?

Mint korában már többször is beszámoltunk róla, Felcsút polgármesterének, Mészáros Lőrincnek tulajdonába került a dalmát tengerparton található, Ugljan szigetének egyik legszebb és legpazarabb luxusvillája. A horvát ezadar.hr információi szerint a palotának is beillő „nyaralóban” titokban, évente legalább egyszer Orbán Viktor is látogatást tesz.

Persze, Mészáros könnyen ígérget, hiszen ismer egy-két befolyásos politikust: Orbán Viktor például 3,3 millió eurót (1 milliárd 19 millió forint) adományozott a magyar adófizetők pénzéből az NK Osijek akadémiájának létrehozására. Sőt, a magyar kormány környező országokba nyújtandó támogatásának programja összesen 163,3 millió eurós (50 milliárd 441 millió forint) büdzsével fut, amelyből körülbelül 2 százalék jut az NK Osijeknek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »