Jó drága volt, de legalább már tönkre is ment a Fradi pályája

Jó drága volt, de legalább már tönkre is ment a Fradi pályája

A múlt keddi, Magyarország–Oroszország barátságos focimeccs után mindkét szövetségi kapitány megjegyezte: nehéz talajon zajlott a küzdelem. Ez csak azért furcsa, mert a legmodernebb magyarországi stadion pályája csupán néhány hónapos és semmilyen olyan redkívüli időjárási esemény nem volt ami magyarázatot adhatna a rossz minőségű talajra. Az aréna átadása óta ugyanis nem volt fagy, nem volt özönvíz, nem mondhatni, hogy az időjárás a felelős. De ha, lett is volna bármelyik, akkor sem mehetne tönkre három hónap alatt a 240 millió forintba kerülő pálya.

A Fradi pályája úgy néz ki, mintha vakondok túrták volna fel. A borsonline.hu megpróbálta kideríteni, hogy miért fest úgy mint egy letarolt aknamező, de sehonnan sem kaptak választ. Az üzemeltető Lagardère Unlimited Stadium Solutions Kft. például egy hete azt ígérte a lapnak, hamarosan válaszolnak. Bizonyára vakarásszák a fejüket, hogy most mit mondjanak.

Hírdetés

Fürjes Balázs kormánybiztos az átadáskor még azt mondta: a gyep az egyik legmodernebb technológiával készült. A Groupama Aréna honlapján pedig konkrétan azzal büszkélkednek, hogy egy gyepneveléssel foglalkozó skót laboratórium vizsgálatai alapján választották ki a megfelelő talajtípust, amit kifejezetten Budapest, azon belül is a stadion környékének időjárási viszonyaihoz optimalizáltak. „Így a fű sokkal jobban bírja a megterhelést, nem szakadnak ki belőle darabok”.

De igen, kiszakadnak. Ugyanis valami hiba csúszott a kivitelezésbe, viszont még épül egy csomó stadion, tehát így lesz lehetőség máshol javítani, vagy új technológiát kidolgozni.

A lap úgy tudja az FTC-stadion talaja potom 240 millióba került. Pont kétszer annyiba mint amennyibe egy átlagos NB I- es játéktér kerülni szokott. De legalább ez már tönkre is ment.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »