Jeszenszky Zsolt: Mészáros Lőrinc Batman?

Jeszenszky Zsolt: Mészáros Lőrinc Batman?

Éjszakánként könyörtelenül és véget nem érően üldözi a bűnt, harcol az igazságért.

„Valószínűleg mindenki ismeri a háttérsztorit, de ha valakinek esetleg teljesen kiesett volna a DC-képregények és a szuperhősfilmek világa: Batmannek van egy titkos személyazonossága, amit napközben visel. Ő Bruce Wayne, a milliárdos üzletember, Gotham városának illusztris, köztiszteletben álló mintapolgára.

Éjszakánként könyörtelenül és véget nem érően üldözi a bűnt, harcol az igazságért, osztja a pofonokat a gengsztereknek és pszichopatáknak; s teszi mindezt a denevérember gúnyáját magára öltve. Az öltözék persze nem puszta farsangi maskara, testhez feszülő latexszel és kívül hordott alsónadrággal. Annál sokkal több: a saját fejlesztésű, Michael Phelps úszódresszét a fasorban hagyó szerkó emberfeletti képességeket kölcsönöz a tulajdonosának, még ha nem is természetfelettieket, amilyenekkel például Superman gyárilag rendelkezik. Fizikai képességeit, eszét, furfangját mind-mind latba vetve őrzi a békét és a rendet a városban.

Nappal pedig éli a milliomosok szürke hétköznapjait. Cégeket igazgat, befektet, tárgyal, fejleszt. Üzleti érdekeltségeinek részleteit viszonylag keveset tárgyalják akár a filmek, akár a képregények. Gyárak, bányák, szállodák, médiafelületek mind-mind tartozhatnak hozzá. Azt egyértelműen tudjuk, hogy ő a város messze legnagyobb munkaadója. És hogy üzleti tevékenységei mellett rengeteget jótékonykodik; vagyonának jelentős részét – már amiből nem a bűnüldözést szolgáló különleges autókat, rakétákat épít – nemes és karitatív célokra, a szükséget szenvedők megsegítésére fordítja.”

Hírdetés

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

www.mandiner.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »