Jeszenszky Zsolt: Baranyi Krisztinából előjött az ember?

Jeszenszky Zsolt: Baranyi Krisztinából előjött az ember?

Előre bocsátom, lehet, hogy tévedek. És csak megegyezett a DK-val.

Van egy eltökélt mikroközössége, egy szekta, akik ha megfújja a kürtöt (vagy ő maga, vagy sanchopanzája, Ács Dániel), akkor bármire hajlandóak. Tüntetni, padot újrafesteni, habzó szájjal, rohanva kommentelni, amikor őt valahol „bántják”.

Saját politikai karrierje szempontjából nem csinálja rosszul, amit csinál. De a baloldalt uralma alatt egyesíteni akaró Gyurcsány Ferencnek szálka a körme alatt. A DK helyi képviselői többször is leszavazták már az előterjesztéseit, és a párt vélhetően saját jelöltet állít a kerületben, szembemenve a „mindenlébenkanál”, irányíthatatlan Baranyival.

Vagy nem? Lehet, hogy végül megegyeztek, és beállnak Baranyi mögé? És ezért nyilatkozott nemrég Baranyi a Frisshírek podcastjában Varga Judit mellett, Magyar Péter ellen? A DK-nak, Gyurcsánynak ugyanis sokkal nagyobb szálka a körme alatt Magyar Péter, mint Baranyi Krisztina. Magyar Péter felbukkanása olyan, mint az Alapítvány-trilógia második részében („Alapítvány és Birodalom”) az Öszvér. Senki sem számított rá. Sem a hanyatló birodalom (globalisták, EU, magyarországi baloldal), nem egyértelműen az ügynökük, helytartójuk. Retorikája sokban eltér az ő mantráiktól. De nem számított rá Hari Seldon (Orbán Viktor) sem. Az Öszvér (Magyar Péter) fő ellensége a Seldon által a Terminuson (Magyarország) létrehozott Alapítvány (a szuverén Közép-Európa). Igazából maga sem tudja mit akar, azon kívül, hogy hatalmat. Magyar Péter, ahogy az Öszvér is, egy torzult személyiségű, az emberek manipulálásának képességével rendelkező, nárcisztikus pszichopata, akivel egyszerűen nem számolt a pszichohistória, a Seldon-terv. Aztán persze kiderül, hogy dehogynem; a „B terv”, a biztonsági redundancia, a Második Alapítvány képes őt is legyőzni.

De ez csak a szokásos „Asimov-farok”, azaz a kommunizmusban megjelent cikkekben, dolgozatokban kötelező vörös farokhoz hasonló, az írásaimban időnként felbukkanó (bár nálam ez fakultatív) párhuzam, kitekintés a Mester valamelyik művére. Ő ugyanis nagyjából mindent megjósolt, amit ma a világban láthatunk…

Hírdetés

Szóval Gyurcsány nagyon nem örül Magyar Péter megjelenésének. És ki is derült, hogy Magyar potenciális szavazói az ellenzéki térfélről érkeznek. Elsősorban a kisebb pártoktól szívja el az ő teljesítményükkel elégedetlen, frusztrált, újabb és újabb messiásra váró szavazókat. De a DK-s őrjöngők körében is jól csengnek Magyar Péter szavai, így Gyurcsány is bukhat egy mandátumot miatta. Ezért már 1-2 héttel ezelőtt pályakorrekciót hajtott végre a DK (és különböző szatellit-szennyoldalai, mint a Nyugati Fény vagy a Gond-olkodó), és már nem emelik Magyar Pétert, sőt, kifejezetten nekimennek. (Ma már a Telex és a HVG sem emeli, valószínűleg ők is belátták, hogy kígyót melengettek keblükön, de azért a fékeveszett orbánozásban még egy platformon maradtak.)

És miután Baranyi Krisztina is nekiment Magyar Péternek, vélelmezhetjük, hogy megegyezett a DK-val. És nem akarnak konkurenciát. Vajon ezért védte meg Varga Juditot, és mondta el, hogy szerinte Magyar Péter a tipikus bántalmazó, a házasságuk pedig a tipikus bántalmazó kapcsolat volt? Vagy lehet, hogy tényleg így gondolja? Saját bevallása szerint erről nem is Varga Judit győzte meg (az interjút Baranyi Krisztina állítólag meg sem nézte), hanem maga Magyar Péter, a korábbi Facebook-posztjaival és általános viselkedésével. Szerinte Magyar tipikus bántalmazó, áldozathibáztató.

Nem kell politikailag egyetértenünk Baranyi Krisztinával, sem pedig kedvelnünk őt. De minden politikai manipulációja, hátsó szándékai, átlátszó nyilatkozatai és megnyilvánulásai ellenére tételezzük fel, hogy ezúttal most őszinte. És nem politikai célból mondja, amit mond. Vagy teszi, amit tesz. Azért merhetjük ezt feltételezni, mert vélhetően ebben a témában olyan mély, saját élményei lehetnek, amelyek valóban felülírhatják a politikai megfontolásokat. Ha valaki maga is sokáig elszenvedője volt egy (vagy több) bántalmazó kapcsolatnak, akkor nyilván fogékonyabb lesz rá, jobban együtt érez másokkal, akik hasonlóról számolnak be. És mellé is áll, mindenféle politikai szempontoktól függetlenül.

Ellentétben a Mérő Verákkal, Perintfalvi Ritákkal, Vásárhelyi Máriákkal, akik számára a kapcsolati erőszak, a bántalmazás, az áldozatsegítés kérdése csak látványos, jóemberkedő lózung, bulvártermék, amivel a híveiket etetik, vagy további híveket akarnak maguknak szerezni, Baranyi Krisztina láthatóan valóban tudja, milyenek a nárcisztikus bántalmazók, és valóban a nők, az áldozatok oldalán áll. Nem, továbbra sem kedvelem, sem őt, sem politikai krédóját és ténykedését. De elismeréssel kell adóznom afölött, hogy ő pedig – ebben a kérdésben – felül tudott emelkedni a politikai árkokon.

Valószínűleg ezzel egyébként saját hitelességét is meg tudta őrizni. Ellentétben a Mérő-Perintfalvi-Vásárhely-stb. tengellyel, akik véglegesen lejáratták magukat, még a saját közegükben is. Mert ők annyira, de annyira kívánják a váli-völgyi taschenhitler bukását, annyira hisznek a legfrissebb fröcsöntött, paradicsommadár-imitátor messiásban, hogy még áldozathibáztatásra is képesek érte.

Jeszenszky Zsolt – www.pestisracok.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »