Jemen: Szaúdi vadászgépek tiltott bombákkal szórták meg Sa’ada városát

Jemen: Szaúdi vadászgépek tiltott bombákkal szórták meg Sa’ada városát

A jemeni al Massira televíziós csatorna szerdai híradójában számolt be arról, hogy Szaúd -Arábia harci repülőinek bombázása eddig számos civil áldozatot hozott a jemeniek között.

Rijád tiltott bombákat szórt Jemenre az elmúlt hónapokban többször is. Hétfőn, legalább 10 ilyen bombát dobtak le az északnyugati Haydan kerületre a monarchia vadászgépei miután a jemeni média egy videót tett közzé, amiben a szaúdi gépek éppen Maran falu lakosságát célozták a betiltott bombákkal.

Ezalatt a szaúdiak légiereje sorozatos légicsapásokat intéztek egy légvédelmi tábor ellen Hudaydah nyugati tartományában és Hajjah északnyugati részén két szigetet is bombáztak.

Sana’a nyugati tartományában végrehajtott légicsapásoknak több halálos áldozata is van és ennél több sérültje is. megtorlásként jemeni Ansharullah harcosok és szövetséges seregeknek sikerült végezniük legalább egy tucat Abd Rabbuh Mansur Hadi volt elnök támogatóival, Ma’Rib középső tartományában.

Hírdetés

Jemen Március 26 óta Szaúd Arábia sorozatos csapásainak van kitéve, mert végezni akarnak a Houthi Ansharullah mozgalommal és visszaállítanák a Hadi féle hatalmat, aki Rijád szövetségese.

7000 ember vesztette életét ebben a hónapban a Szaúdi légicsapásokban és közel 14000 ember sérült meg március óta.

Az ENSZ  e havi jelentései szerint 114000 embernek kényszerült elhagyni a háború sújtotta országot  a szaúdi agresszió miatt.

Orientalista.hu – L. Gyula


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »