Jelentős változások léptek érvénybe a magyar igazolványos vasúti utazások kapcsán

Jelentős változások léptek érvénybe a magyar igazolványos vasúti utazások kapcsán

A magyar állam márciustól az eddiginél is nagyobb mértékben segíti a külhoni magyarok magyarországi utazásait, méghozzá az utazási kedvezmények bővítésével.

A változások jelentősek és nem csupán az anyaországon kívül élőket érinti, hanem a magyarországi lakhellyel rendelkezőket is.

Mi változik mától?

A MÁV a változásokat bemutató honlapján kitér arra is, milyen változások érintenek bennünket. Ezek szerint két fontos dolog változik az új tarifarendszerben a Magyar igazolvánnyal és a Magyar hozzátartozói igazolvánnyal utazók esetében.

Évente egy alkalommal további egy ingyenes utazási lehetőséggel is élhetnek a fent említett igazolvány birtokosai: ha előre bejelentett csoportos utazáson vesznek részt és a csoport legalább 10 főnyi, 18 éven aluli személyből áll. 

Hírdetés

Ilyen esetben nemcsak őket, de a velük utazó 2 nagykorú kísérőt is megilleti a csoportos utazáshoz kapcsolódó díjmentesség lehetősége.

A vonatkozó törvény alapján a rögzített utazási kedvezmények és támogatások igénybevételéhez előírt bejegyzéseket és igazolásokat a Magyar igazolvány és a Magyar hozzátartozói igazolvány melléklete tartalmazza.

Lázár János építési és közlekedési miniszter szerint újj időszámítás kezdődik március 1-jével a magyar közlekedésben: a legnagyobb rezsicsökkentést hajtják végre, a tarifarendszer változtatása több mint 4 millió ember életét teszi könnyebbé, jobbá. A tárcavezető szerint 200 ezer nagycsalád is – mintegy 1 millió ember – ingyenesen utazhat március 1-jétől a helyközi tömegközlekedési eszközökön, a 900 ezer magyar igazolvánnyal rendelkező utas pedig igazolványa felmutatásával évi tizenkét alkalommal ingyenesen veheti igénybe a közlekedést. A 280 ezer magyar fogyatékos ember számára is ingyenessé teszik az utazást.

A részletes információk az ujtarifa.hu oldalon érhetők el.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »