Jelentős terrorizmusellenes rajtaütést hajtottak végre amerikai különleges egységek Szíriában

Jelentős terrorizmusellenes rajtaütést hajtottak végre amerikai különleges egységek Szíriában

Jelentős és sikeres terrorizmusellenes rajtaütést hajtottak végre amerikai különleges egységek csütörtökre virradóan Északnyugat-Szíriában – közölte a washingtoni védelmi minisztérium. John Kirby sajtótitkár azt mondta: az akcióban nem vesztettek el egyetlen katonát sem. Helybeliek azonban arról számoltak be az AP hírügynökségnek, hogy a hadműveletnek civil áldozatai is vannak.

A rajtaütés helyszíne a lázadók kezén lévő Idlíb tartomány volt, ahol az al-Kaida terroristahálózathoz kötődő fegyveresek is tartózkodnak,

de Kirby arról nem szólt, hogy kik voltak a célpontjai a támadásnak, és meghalt vagy megsebesült-e valaki a helyiek közül, részleteket későbbre ígért.

Hírdetés

Helyi lakosok és aktivisták kiterjedt szárazföldi támadásnak voltak a szemtanúi elmondásuk szerint. Amerikai katonák hangosbemondón utasították a nőket és a gyerekeket, hogy hagyják el a területet.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat azt közölte, hogy helikopterek szálltak le a környéken, majd katonák megrohamoztak egy házat, és összecsaptak fegyveresekkel. Az OSDH vezetője azt mondta, hogy

legkevesebb kilenc ember halt meg, köztük három civil: egy nő és két gyerek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »