Jelentés a Szíriai Arab Hadsereg honvédő háborújából

Jelentés a Szíriai Arab Hadsereg honvédő háborújából

A Szíriai Arab Hadsereg és Fegyveres Erők múlthéten folytatták a takfiri terroristák elleni katonai műveleteket különböző tartományokban, támadva rejtekhelyeiket és állásaikat megölve és megsebesítve sokat közülük, ezenkívül megsemmisítették a terrorszervezetek fegyverzetét és lőszerkészleteit.

Daraa tartomány:

Legalább 15 terrorista vezér halt meg és több mint 50 darab fegyverekkel és lőszerekkel megrakott jármű semmisült meg vagy rongálódott meg a Hadsereg műveletei során Szajda városban Daraa tartomány keleti részén, közölte egy katonai forrás a SANA-val.

A forrás elmondta, hogy a hadműveletekben megsemmisült egy robbanószerkezeteket előállító, valamint nagy mennyiségű fegyvert és lőszert tároló létesítmény. A legtöbb a térségben garázdálkodó vahabita fegyveres mind a Dzsabhat Al-Nuszra és az úgynevezett Al-Muthana Mozgalomhoz tartozó megszálló terrorista.

Több terrorista halt meg és sebesült meg még, valamint fegyverzetük és lőszereik megsemmisültek Kafr Shamsz városnál és Akraba faluban a Dzsajdur Huran körzetben a tartomány észak-nyugati részén, amely egy terrorista “vezetési ponttá vált, hogy összehangolja a terrorszervezetek és az izraeli hatóságok közötti együttműködést”, jelentette a forrás.

A forrás hozzátette, hogy egy katonai alegység szembeszállt egy terrorista csoporttal, ami megpróbált betörni egy épületbe az Elektromos Művek közelében Daraa al-Baladban, Daraa város egyik kerületében.

Az összecsapások eredményeként a terrorista csoport legtöbb tagja meghalt és egy lőszerszállító jármű megsemmisült.

Kunejtra tartomány:

A szomszédos Kunejtra tartományban a hadsereg alegységei megsemmisítették terroristák rejtekhelyeit és járműveit Al-Hamidijeh és Bir Adzsam térségében a tartomány vidéki körzeteiben.

A Hadsereg egyik alegysége több terroristát likvidált, akik az úgynevezett Fadzsr Al-Iszlam Dandár és az Al-Furkan Dandár nevű terrorszervezetekhez tartoztak, valamint megsemmisítette nehéz gépfegyverekkel felszerelt járműveiket Bear Adzsam falutól nyugatra, 18 kilométer távolságra dél-keleti irányban Kunjetra városától, közölte a forrás.

A tartomány nyugati részén katonai műveletekben terrorszervezetek által használt járművek semmisültek meg, utánpótlási vonalaik megszűntek és sok tagjuk meghalt északra Al-Hamidijeh településtől.

Damaszkusz tartomány:

Hírdetés

A hadsereg és a Fegyveres Erők egységei folytatták a Dzsabhat Al-Nuszra terroristák és más takfiri szervezetek fedezékeinek és állásainak tüzérségi tűz alatt tartását Damaszkusz tartomány dél-nyugati részén.

Egy katonai forrás szerint a Hadsereg egységei összpontosított műveleteket hajtott végre az elmúlt éjjel és csütörtökön reggel a takfiri terrorszervezetek állásai és utánpótlási vonalai ellen Bejt Szaber városban, a Bejt Dzsin gazdaságoknál és Al-Huszajnijeh gazdaságainál.

A forrás hozzátette, hogy több terrorista meghalt és még több megsebesült, valamint fegyverzetük és lőszerkészletük megsemmisült.

A Szíriai Légierő eközben lerombolt egy rejtekhelyet, amit terrorista szervezetek vezetői használtak Al-Nashabijehben, valamint lőszerraktárakat Dzsobarban és a Tal Kurdi gazdaságoknál Damaszkusz tartományban.

Aleppo tartomány:

A Hadsereg több Dzsabhat Al-Nuszra terroristával végzett és megsemmisítette fegyverzetüket és lőszereiket a Szalah-Eddin, Al-Szukkari, Al-Szalehin, Baba Al-Hadid, Al-Maadi, Bab Al-Najrab kerületekben és az Al-Naanej téren Aleppo városában.

A Hadsereg alegységei sok járművet megsemmisítettek és terroristákkal végeztek katonai műveletek során rejtekhelyeik és mozgó csoportjaik ellen Al-Dzsabbul, Dzseb Ghabsha és Dzserbin falvakban Aleppo tartomány keleti részén.

Sok Dzsabhat Al-Nuszra terrorista halt meg, nehéz gépfegyverekkel felszerelt járműveik megsemmisültek a Hadsereg műveletei során Aziza faluban 4 kilométerre dél-keletre Aleppo városától.

A Hadsereg alegységei több ISIS terroristát likvidáltak és megsemmisítették a járműveiket és fegyverzetüket a Légierő Akadémia épület komplexuma közelében, az Al-Rakka felé vezető nemzetközi főút mentén.

Al-Haszaka tartomány:

A Szíriai Légierő légi támadások sorozatát hajtotta végre a megszálló ISIS terroristák rejtekhelyei és gyülekező csoportjai ellen az észak-keleti fekvésű Al-Haszakah tartomány területén.

Egy katonai forrás közölte a SANA-val, hogy a légi csapások sok terroristával végeztek és sokat megsebesítettek, ezenkívül megsemmisült egy több járműből álló menetoszlop, amelyek különböző típusú nehéz gépfegyvereket, kézifegyvereket és lőszereket szállítottak.

Eközben a Szíriai Arab Hadsereg és a katonákat támogató Nemzetvédelmi Erők (NDF) folytatták a tisztogató műveleteket a Al-Haszakah városának Gwejran kerületében miután teljesen helyreállították az ellenőrzést felette szerdán.

Ugyanezzel kapcsolatban egy Al-Haszakah városi forrás közölte a SANA-val, hogy műszaki alegységek hatástalanítottak egy járműbe rejtett bombát, amely 48 robbanószerkezetből állt össze 50 kilogramm tömeggel és nagy mennyiségű fegyverzetet és lőszert foglaltak le, amit menekülő ISIS terroristák hagytak hátra miután több tucatnyian elhullottak közülük.

A forrás elmondta, hogy a Hadsereg és a nemzetvédelmiek tovább vadásznak a térségben bujkáló ISIS

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (sana.sy)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »