„Jelenleg támadás zajlik a magyarság ellen”

A Kárpát-medencei magyarság van jelenleg a legnehezebb helyzetben – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Zsigmond Barna. A Kárpát-medencei külképviseletek tevékenységének összehangolásáért felelős miniszteri biztos arról is beszélt, hogy egy mostani törvénytervezet lehetővé tenné, hogy azok a magyar állampolgárok is szavazhassanak az európai parlamenti választáson, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel

Nem túl fényes a magyar-ukrán kapcsolat, de remélik, hogy a márciusi választások után egy olyan ukrán kormány alakul, amellyel vissza lehet ülni a tárgyalóasztalhoz – mondta Zsigmond Barna a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. „A magyar diplomácia minden lehetséges megoldást megpróbált, de az ukránok ebben nem voltak partnerek, sőt rosszabb lett a helyzet” – fogalmazott a Kárpát-medencei külképviseletekért felelős miniszeri biztos.

Hírdetés

„Jelenleg támadás zajlik a magyarság ellen.”

Zsigmond Barna hozzátette: sokan nem is tudják, milyen támadások érik a kárpátaljai magyarságot, „sorozatos jogfosztottság történik, az ukránok nemzetközi kötelezettségeket sértenek a kisebbségekkel szemben, így a magyarsággal szemben is”.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »