Jelenleg a szőnyegen fekszik

Jelenleg a szőnyegen fekszik

„Márki-Zay Péter jelenleg a szőnyegen fekszik. Egyébként meg harcos típus, nyilván fel fog állni, de a pillanatnyi helyzet ez” – fogalmaz közösségi oldalán Lengyel Róbert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) egyik alapítója, jelenleg elnökségi tagja. Lengyel Róbert az elmúlt napokban kialakult vitákra utalt, majd bírálta azokat, akik szerinte most „egy földön fekvő harcostársba még bele is rúgnak”. Bejegyzésében megnevezte Kész Zoltánt  aki – megfogalmazása szerint – nyílt levelekkel kiteregette a családi szennyest”. 

Kész Zoltán, az MMM vezetőségi tagja péntek reggel a Facebookon tette közzé nyílt levelét, amelyben a kampánypénzekkel való elszámolást kérte számon Márki-Zay Péteren. Kész Zoltán arra reagálva írta nyílt levelét, hogy a Telex cikke szerint az ellenzéki összefogás weboldalán összegyűjtött adományok túlnyomó része a Márki-Zay Péter által 2018 őszén alapított MMM számlájára érkezett. 

Márki-Zay erre szűkszavúan reagált, azt mondta, valakik nagyon félnek egy új, tisztességre és becsületre épülő, hiteles alternatívát jelentő párt megjelenésétől”, a kampánypénzekkel kapcsolatban pedig azt mondta, az MMM „azokkal átláthatóan el fog számolni, a maradványt – ha lesz – azonban jogi okból nem adhatja át egyetlen pártnak sem”.

MMM-alapító: Márki-Zay Péter jelenleg a szőnyegen fekszik

————————————————-

Közösségi oldalán posztolt arról Márki-Zay Péter, hogy  „a Fidesz ebben a rendszerben választáson gyakorlatilag leválthatatlan. Ha valaki azt gondolja, hogy másik programmal vagy másik vezetővel megpróbálva legyőzheti Orbán Viktort, az nemcsak téved, de hazudik is”.

Hírdetés

A bukott miniszterelnök-jelölt bejegyzéséhez Hont András kommentált, amelyben úgy fogalmazott, ő hónapok óta ezt mondta, annyival árnyalva, hogy„ha a Fidesznek van egy masszív 60-70 százalékos elutasítottsága a magyar társadalomban, akkor nincs az a választási rendszer és médiastruktúra amelyik megvédené. De nem volt megközelítőleg sem ekkora elutasítottság, sőt, egyenesen nagyobb a támogatottsága, mint az elutasítottsága a kormánynak, ami ilyen ellenzék mellett nem csoda”.

Ezt mondtam végig az elmúlt hónapokban, és mit csináltál te? Elindultál a választáson, és őrjöngtél, hogy akik azt mondják, hogy az ellenzék nem fog nyerni, azok Fidesz-bérencek” – jelezte a publicista. 

Hont András és Márki-Zay Péter viszonya az elmúlt időszakban nem mondható felhőtlennek. Hont András a kampány során többször is kritikával illette a miniszterelnök-jelölt tevékenységét, aki erre azzal vádolta meg Hontot, hogy „álellenzéki”, és a még a választás után is arra tett utalást, hogy Hont Andrást a Fidesz fizetné. 

Mondd, nem akarsz elvonulni egy sarokba és posztolás helyett szégyenkezni néhány hónapocskát?” – kommentálta Márki-Zay mostani bejegyzését Hont, azzal zárva gondolatmenetét, hogy Márki-Zay Péter „mindenféle szövegeléssel és egymásgyalázással ellentétben” ugyanolyan, mint Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter.

 

Hont Márki-Zaynak: Mondd, nem akarsz elvonulni egy sarokba és posztolás helyett szégyenkezni néhány hónapocskát?

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »